کد مطلب: 171813
گزارش کامل سومين مناظره تلويزيوني 6 نامزد انتخابات رياست‌جمهوري
رئيسي:‌ آقاي روحاني! نزديکترين فرد به شما دارد فساد مي‌کند؛ چرا براي پيگيري مقاومت مي‌کنيد /قاليباف: آقاي جهانگيري! با بانک برادر خودتان برخورد کنيد/ روحاني: اين دولت بازار صادرات را با برجام باز کرد
تاریخ انتشار : 1396/02/23
نمایش : 1107
مشروح سخنان ۶ نامزد دوازدهمين انتخابات رياست‌جمهوري در سومين مناظره تلويزيوني را در اين خبر بخوانيد.












 

به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، سومين و آخرين مناظره انتخاباتي نامزدهاي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با موضوع «مسائل اقتصادي» از شبکه يک سيما، شبکه خبر و راديو ايران آغاز شد.

دو مناظره قبلي با موضوع «اجتماعي» و «سياسي - فرهنگي» برگزار شده بود.

(براي مشاهده متن مشروح هر خبر روي تيتر آن کليک کنيد)

رئيسي: دولتي که وزرايش در بخش‌هاي خصوصي مسئوليت دارند نمي‌توانند با قاچاق کالا مبارزه کنند

حجت‌الاسلام‌ سيدابراهيم رئيسي کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري، در سومين و آخرين مناظره انتخاباتي صداوسيما با موضوع «اقتصادي» و در  پاسخ به جهانگيري ضمن تبريک نيمه شعبان،  اظهار داشت: پشتوانه برنامه ما کارهاي بسياري است که در دانشگاه‌هاي مختلف کشور انجام‌شده و از روزي که وارد عرصه انتخابات شدم، نظرات و ديدگاه‌هاي کارشناسي نه چندماهه بلکه برنامه‌اي که مدت‌هاي کثير انجام‌شده بود، پشتوانه برنامه ماست. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري با تأکيد بر اينکه ما توانسته‌ايم از تجربه همه استفاده کنيم، افزود: اين برنامه در اختيار همه خواهد بود تا بتوانند درباره آن نظر دهند. 

 

وي درباره موضوع قاچاق کالا و حضور خود در قوه قضائيه تصريح کرد: قاچاق کالا کجا توليد مي‌شود؟ امروز 18 ميليارد که البته ايشان (جهانگيري) مي‌گويد 12 ميليارد وارد کشور مي‌شود از کجاست؟ دستگاه اجرايي پرونده توليد مي‌کند و به دستگاه قضايي مي‌دهد، نکته مهم اين است که آيا ما مي‌توانيم از ورود کالاي قاچاق پيشگيري کنيم؟

*دولتي که وزرايش در بخش‌هاي خصوصي مسئوليت دارند نمي‌توانند با قاچاق کالا مبارزه کنند

رئيسي تأکيد کرد: بله ما و دولت قطعاً مي‌توانيم از ورود کالاي قاچاق پيشگيري کنيم، اما کدام دولت؟ دولتي که خود وزرا و مسئولانش در بخش‌هاي خصوصي مسئوليت نداشته باشند و در عرصه کار براي کشور باشند، بنابراين اگر بخواهند در بخش خصوصي مسئوليت داشته باشند و از سوي ديگر کار دولتي کنند طبيعتاً اين اتفاق نمي‌افتد. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري افزود: ما مدعي هستيم و اين کار يکي از دغدغه‌هاي جدي ماست، چرا دولتي‌ها با اين موضوع برخورد نمي‌کنند؟ ما اعتقادداريم که مي‌شود 10 ميليارد دلار قاچاق کالا را کاهش داد و از آن‌يک ميليون شغل ايجاد کرد و اگر مبادي ورودي کاملاً کنترل شود اين کار شدني است.

وي در پاسخ به ميرسليم با اشاره به موضوع خام فروشي اظهار داشت: امروز اگر پالايشگاه‌هايي در استان‌هاي مختلف ايجاد شود، هم جلوگيري از خام فروشي مي‌شود و هم با ارزش افزوده نفت فروش مي‌رود که متاسفانه اينطور نشده است.

*دولت مي‌خواهد ماليات بگيرد اما نه نسبت به کساني که فرار مالياتي دارند

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري ادامه داد: علي‌رغم تلاش‌هايي که انجام‌شده امروز شاهديم آنچه بايد صورت مي‌گرفت انجام‌نشده است، نسبت به اينکه براي کاهش وابستگي نفت چه‌کار کنيم، راهش اين است که در دنيا نسبت به ماليات عمل مي‌شود، اما دولت مي‌خواهد ماليات بگيرد و نسبت به کاسبان و توليدکنندگان نه نسبت به کساني که فرار مالياتي دارند و نسبت به کساني که صد کانتينر قاچاق کالا جلوي چشم همه وارد کشور مي‌کنند و اين از کسي پوشيده نبوده و اين مانند کوله‌بري نيست.

رئيسي افزود: پرونده فساد به‌وفور در دولت توليد مي‌شود، بعد مي‌گويند دستگاه قضايي چه‌کار کرده است؟ قوه قضاييه کار خودش را بايد بکند، بايد کاري کنيد که جلوي فساد گرفته شود، در همه دولت‌ها و کشورها پيشگيري مقدم از برخورد است، مي‌توان از قاچاق کالا کاملاً جلوگيري کرد، اما معتقديم در دولت عزم و اراده جدي وجود ندارد و بعد مي‌گوييد دستگاه قضايي چه‌کار کرد. 

 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري تصريح کرد: 250 هزار واحد توليدي امروز به واحد توزيعي تبديل‌شده است و اين براي فشارهاي مالياتي است که اين مي‌تواند اصلاح شود، بايد يقه کساني که يک ريال ماليات نمي‌دهند گرفته شود، اما صبح تا شب قرار است دولت تبديل به توليد پرونده و کيس‌هاي فساد شود و از آن‌طرف دستگاه قضايي در تمام کشور وارد برخورد شود. 

رئيسي همچنين در پاسخ به روحاني گفت: من در مصاحبه قبل اعلام کردم که يکبار براي هميشه يک مناظره تلويزيوني بين جناب آقاي روحاني و دولت قبل بگذاريد و تمام شود، هر چه سؤال مي‌کنيم ارجاع مي‌دهند به دولت قبل، تمامش کنيد اين بحث را.

وي ادامه داد: بگذاريد مردم بتوانند تصميم بگيرند، آقاي روحاني و آقاي جهانگيري مرتب مي‌گويند دولت قبل اين‌طور بوده، آقاي روحاني اشاره مي‌کنند که ما براي کشاورزي اين کار را در دولت بعد خواهيم کرد، جناب آقاي روحاني چرا در همين دولت اين کار را نکرديد؟ آدم بعد از چهار سال قول مي‌دهد که چهار سال ديگر مي‌خواهم اين کار را انجام دهم؟ شما اعلام کرديد که صدروزه بعد از تشکيل دولت بعد نسبت به اقدامات اعلام خواهيد کرد، شما صد روز وقت داريد و در همين دولت شروع کنيد.

*چهار سال کشور را به‌ناحق و ناروا معطل گذاشتيد

کانديداي دوازدهمين دوره رياست‌جمهوري خاطرنشان کرد: چهار سال کشور را معطل گذاشتيد به‌ناحق و ناروا، الآن هم داريد مي‌گوييد، کشاورزها، صد روز ديگر من اعلام مي‌کنم اين‌طور شده، شما يکي از گلابي‌هايي که از برجام بايد مي‌چيديد سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي بود، عدد سرمايه‌گذاري خارجي را خودتان بگوييد چقدر است؟ 

رئيسي بيان داشت: سال 95 کل سرمايه خارجي که جذب‌شده 500 ميليون دلار بوده، يعني کمتر از يک ميليارد دلار. 

وي اضافه کرد: به آينده حواله ندهيد، من فکر مي‌کنم اگر شما دقيق حساب کنيد، آماري که ما داريم صادرات غيرنفتي 10 درصد کاهش داشته، شما مي‌گوييد صادرات غيرنفتي افزايش داشته؟ شما ميعانات را از آن حذف کنيد، زيرا ميعانات بايد به‌حساب صادرات نفتي برود، نبايد به‌حساب صادرات غيرنفتي بيايد، اين حساب‌وکتاب‌ها صحيح نيست و بايد ببينيم که آيا 10 درصد صادرات کاهش پيداکرده يا نه.

در ادامه اين مناظره رئيسي در پاسخ به هاشمي‌طبا گفت: 250 هزار کارگاه توليدي لباس، کفش و کيف غيرازآن عددي که در شهرک‌هاي صنعتي است، از کار بيکار شدند، اين عدد و رقمي است که وزراي همين دولت گفتند و در روزنامه‌ها نيز ضبط‌شده است و مسئله روشني است. 

*نقدينگي به‌جاي اينکه در توليد بيايد دست چند نفر آدم بدحساب بانکي رفته است

وي ادامه داد: در هر شهر و روستا که مي‌رويم مواجهه هستيم با کارگراني که بيکار شده‌اند، خيلي از اين کارگاه‌ها مشکلشان کمبود نقدينگي است، اما دولت نقدينگي کم نداشته است، اما نقدينگي به‌جاي اينکه در توليد بيايد و استفاده شود، رفته چند نفر آدم بدحساب بانکي اين تسهيلات را گرفته‌اند و تسهيلات را نيز به نحو خاصي گرفته‌اند. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري گفت: من به مردم عرض مي‌کنم، آيا در طول عمرتان شده است يک وام صفر درصد بگيريد؟ يعني وام بگيريد و هيچ‌گونه بهره‌اي نداشته باشد؟ اما اينجا مبلغ 300 ميليارد تومان وام صفر درصد يعني يک قرآن بهره وجود ندارد داده‌شده است، خُب اين‌ها در توليد استفاده نمي‌شود.

وي در مورد اينکه آيا صنعت اصل است يا کشاورزي، اضافه کرد: اين مسائل در دولت هم مطرح‌شده است، به نظر ما هر دو مهم است، کشور ما قطب کشاورزي است، وقتي به يک نفر اجازه داده مي‌شود ميوه خارج از کشور وارد کند، درحالي‌که در مازندران، گيلان و آذربايجان غربي بهترين ميوه توليد مي‌شود، واردکردن ميوه چه معنايي دارد؟ 

رئيسي تصريح کرد: يک وضعيت شديد عجيبي وجود دارد، به‌جاي اينکه از کف بازار، از کف کار کشاورزي و از کف کار در روستا حرف بزنيم، مي‌آييم عدد و رقمي را اعلام مي‌کنيم، درصورتي‌که اگر کشاورزي ما و گلخانه‌ها و علم و فناوري در کشاورزي به‌کاربرده شود، اين‌ها مي‌تواند خيلي از مسائل کشاورزي کشور را حل کند. 

رئيسي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه برنامه شما براي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها چيست، اظهار داشت: ابتدا قبل از پاسخ به اين سؤال با توجه به اينکه امروز روز نيمه شعبان است، در سيره مهدوي داريم که دولت مهدوي دولتي است که دولتمردان آن از دو ويژگي تقوا و خداترسي و دوم، کارآمدي و قدرت اجرايي براي مردم برخوردار هستند، لذا انتظار مردم اين است که دولت هم ويژگي خداترسي داشته باشد و هم ويژگي کارآمدي. 

* وضعيت فقر در اين دولت باسياست‌هايي که وجود داشته بيشتر شده

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري تصريح کرد: در موردبحث فقرا بايد گفت ما قبلاً يارانه داشتيم، اما عده خاصي از آن استفاده مي‌کردند و هدفمندي براي اين بود که يارانه به‌صورت عادلانه توزيع شود، در ضمن اين امر براي توانمندسازي کشور در بخش‌هاي مختلف اقتصادي نيز بهره جسته شود، اما اين يارانه امروز با فرازوفرودهايي که داشته توزيع مي‌شود. ما شاهديم که وضعيت فقر در اين دولت باسياست‌هايي که وجود داشته بيشتر شده است و اين را طبق اعلام رسمي مسئولان عرض مي‌کنم.

وي با اشاره به اينکه اين رقم امروز به 33 درصد افزايش‌يافته است، خاطرنشان کرد: با همين 45 هزارتوماني که دهک‌هاي پايين دريافت مي‌کنند و امکان زندگي ندارند، شايد براي برخي اين قابل‌تصور نباشد، اما بايد زندگي آن‌ها را ديد و ما مي‌گوييم اين بايد افزايش پيدا کند، آقايان مي‌گويند از کجا؟ اين سؤال درستي است و حتماً بايد منابع معرفي شود. شما برق، آب، نفت، گاز و بسياري از حامل‌هاي انرژي را ديديد که گران شد و 40 هزار ميليارد تومان به 70 هزار ميليارد تومان تبديل شد، قانون هدفمندي يارانه‌ها نيز مي‌گويد که يارانه هدفمندي را بايد به خود مردم داد. 

 

رئيسي اظهار داشت: منابع ديگري براي تأمين يارانه‌ها وجود دارد، ما به‌عنوان دولت نسبت به خانواده‌هاي فقير مسئوليت داريم و بايد تکليف اين موضوع روشن شود، اگر نسبت به اين قضيه وظيفه‌داريم، بايد آن را دنبال کنيم، اما امروز سفره مردم کوچک‌تر شده، بايد از مردم پرسيد اقلامي همچون برنج و گوشت و روغن بيشتر شده يا ثابت مانده؟ قيمت‌هاي اقلام سفره افزايش پيداکرده است، لذا ما بايد براي اين خانواده‌هايي که دچار مشکل هستند فکري کنيم، بنابراين قانون هدفمندي يارانه‌ها يک پکيج و بسته‌اي است که بايد به‌صورت کامل اجرا شود، هم در بخش توانمندسازي و هم در بخش توجه به فقرا. 

رئيسي افزود: آنچه در برنامه خود گفته‌ايم مکتوب هم شده است و مردم آن را در برنامه ما ملاحظه خواهند کرد و اين بر اساس منابعي است که آن را مشخص کرده‌ايم و اين درباره شغل و يارانه‌ها صدق مي‌کند. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري خاطرنشان کرد: آنچه ما مي‌گوييم اين است که آيا زندگي فقرا براي دولت مسئوليت آور است يا خير؟ آقاي روحاني مي‌گويند ما مستمري‌بگيران را سه برابر کرديم، کي کرديد اين کار را؟ 

وي اضافه کرد: روزهاي آخر تبليغات انتخابات اين کار را کرديد؟ چرا از اول اين کار را نکرديد؟ چرا اين‌قدر تبليغات انتخاباتي مي‌کنيد، اگر نياز بود اين چهار سال مي‌کرديد، اگر نياز نبود چرا کار تبليغاتي کرديد، ما همين را مي‌گوييم. آقاي روحاني مي‌گويد اين اواخر هر که نياز دارد اسمش را بنويسد، ما هم همين را مي‌گوييم. ما مي‌گوييم چرا به زندگي فقرا بي‌توجهي کرديد. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري بيان داشت: امروز بايد اينجا بنشينيد و بگوييد در اين چهار سال چه کرديد؟ اين کاري که اين روزها انجام مي‌شود مثلاً به بهياران گفته‌اند ما 10 ميليون به شما مي‌دهيم، بخشنامه‌اش موجود است، اين کارها، کارهاي تبليغات انتخاباتي است، نبايد اين کارها صورت بگيرد.

*هر دولتي بيايد بايد توانمندسازي فقرا را دنبال کند

وي ادامه داد: بعضي از آقايان مي‌گويند هر دولتي بيايد توانمندسازي فقرا را دنبال مي‌کنيم، ما معتقديم سازمان‌هاي حمايتي بايد کاري کنند که فقرا از تحت پوششان بيايند بيرون و خودشان توانمند شوند. اين کارهايي که در اواخر اين دولت دارد انجام مي‌شود، طرح سلامت را اجرا کرديد و طرح‌هايي بود که با مديريت خوب آغاز شد، اما الآن آن چيزي که از جيب مردم داده مي‌شود، آن چيزي که شما قصد کرديد و آن چيزي که دريافت مي‌شود و قرار بود به مردم کمک شود يکي است؟ 

رئيسي بيان داشت: مسئله مبلغ يارانه‌ها آقاي نعمت‌زاده اشاره کردند، اگر اين نقدينگي که 700 هزار ميليارد نقدينگي را افزايش دادند، يعني سه برابر کردن يعني دست در جيب کردن مردم، 100 هزار ميلياردش را به آقاي نعمت‌زاده دادند تا صنايع را راه‌اندازي کنند، چرا 500 هزار ميليارد آدم‌هاي بدحساب توانستند وام بگيرند که اين توليد کشور را به اين روز انداختند. ما همين را مي‌گوييم، 100 هزار ميليارد را به آقاي نعمت‌زاده داديد، چرا کار توليد انجام نداديد؟ 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري تصريح کرد: ما اينجا بايد با مردم باصداقت صحبت کنيم. آقاي روحاني شما بايد نسبت به چهار سال گذشته که چه کرديد پاسخ دهيد. بنده اعلام مي‌کنم الآن صداوسيما مناظره بگذاريد، من از ديدگاه خودم نسبت به يک شهروند سخنان و حرف‌هاي بسياري دارم، به‌عنوان نماينده قشر کارگر، کشاورز، زنان بي‌سرپرست، بسياري از خانواده‌هايي که امروز حرف دارند و بلندگو ندارند صحبت مي‌کنم، من روزنامه در اين کشور ندارم که به‌محض اينکه صحبت مي‌کنم پژواک آن در روزنامه‌ها و شبکه‌هاي زنجيره‌اي منتشر شود. من اعلام مي‌کنم به نمايندگي از اقشاري که حرفشان شنيده نمي‌شود، با آقاي روحاني حرف مي‌زنم. 

*چهار سال کشور دستتان بوده و به اين روز انداخته‌ايد

رئيسي خاطرنشان کرد: چهار سال کشور دستتان بوده و به اين روز انداخته‌ايد، حتماً بايد توليد انجام شود، من عرض مي‌کنم، شما يارانه‌ها را گرفتيد، قانون هدفمند کردن يارانه‌ها مشخص کرده پول‌ها کجا برود، درست است، شما به‌عنوان دولت پرخرج، روزي که دولت را تحويل گرفتيد هزينه دولت 100 هزار ميليارد، امروز اين رقم 250 هزار ميليارد است، آيا حقوق کارکنان را اضافه کرديد؟ حرفي نيست، نکرده‌ايد، يارانه را افزايش داديد؟ اين کار را هم که نکرديد، چطور است که دولت بايد 260 هزار ميليارد تومان هزينه‌اش باشد؟ 

رئيسي بيان داشت: اينکه هزينه دولت دو برابر شده نشان مي‌دهد دولت، دولت پرخرجي است، من از شما سؤال مي‌کنم، چرا يارانه مردم را شما تصرف کنيد به‌عنوان دولت؟ اين را به مردم بدهيد تا توانمندسازي شود براي مشاغل مختلف. ما الآن نسبت به بخش فقير مسئوليت داريم يا نداريم؟ فرق حرف من با حرف شما در اين است که شما اين کار را براي تبليغات انتخاباتي کرديد، اي‌کاش در اين چهار سال هم همين کار را انجام مي‌داديد. ما مي‌گوييم آن بدبختي که نان ندارد، دولت نسبت به آن مسئوليت دارد يا ندارد؟ اگر دارد چرا نکرديد؟ اگر کرديد چرا اين روزهاي پاياني کرديد؟ اي‌کاش اين چهار سال همين سه چهار ماه بود. چه‌کارها که نشد در اين دو سه ماه براي کشور؟ چه ليست بلندي که نشد از کارها؟ اي‌کاش اين چهار سال هم مثل اين سه ماه آقاي روحاني به استان‌ها مي‌رفت و مصوبه مي‌کرد و به استان‌ها مي‌داد، متأسفانه همه اين کارها در راستاي تبليغات انتخاباتي بود. 

وي ادامه داد: آقاي روحاني شما مردم را عاقل و اهل فکر بدانيد. از من پرسيدند مردم به تبليغات رأي مي‌دهند؟ گفتم مردم تعقل دارند و نگاه مي‌کنند کي چه حرفي مي‌زند. حرف ما اين است که بايد به فقرا توجه شود، اي‌کاش از روز اول اين کار را انجام مي‌داديد. 

در ادامه اين مناظره، رئيسي در پاسخ به قاليباف بابيان اينکه رشد اقتصادي 7 درصد اعلام‌شده اما 6 درصد آن مربوط به نفت است، اظهار داشت: 129 شرکت آماده کار اصل 44 بود که اين‌ها تبديل به 25 شرکت شد که ما نمي‌دانيم چرا اين‌طور شده است.

رئيسي افزود: اگر خصولتي هم شده شما دولت هستيد، چرا چطوري حرف مي‌زنيد که انگار فرد ديگري اختيار دارد؟ چه کسي بايد اين را انجام دهد؟ شما بايد انجام دهيد، شما ديگر نبايد «بايد» بگوييد، اين چه ادبياتي است؟ 

*حتماً بايد ديپلماسي عزتمند را دنبال کنيم

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري با اشاره به ادعاي عبور از رکود تصريح کرد: رکود در کشور ما رکورد زده است و چه کسي است که اين موضوع را نداند؟ آقاي روحاني شما چند بار در اظهارات خود گفتيد که ما از رکود عبور کرديم، اما مردم اين وضعيت کارخانه‌ها و بيکاري را مي‌بينند.

وي تأکيد کرد: ما حتماً بايد ديپلماسي عزتمند را دنبال کنيم و زمينه صادرات را فراهم کنيم و اين قابل‌حل است.

رئيسي بابيان اينکه اگر ضرورت کمک به فقرا در دولت شما بود اين کار را بايد انجام مي‌داديد، تصريح کرد: پيشران‌هاي اقتصادي مثل توليد را بايد فعال و مبارزه‌ بي‌امان با فساد کالا و کنترل واردات را انجام دهيم. 

رئيسي در پاسخ به سؤالي مبني براينکه برنامه و راهکار مؤثر شما براي مبارزه با فساد اقتصادي و رانت‌خواري چيست، گفت: امنيت سازمان اداري کشور در گرو مبارزه با فساد است، بايد ساختارهاي فسادها اصلاح شود تا ما هر روز شاهد يک طيف فساد نباشيم. 

نامزد انتخابات رياست‌جمهوري ادامه داد: فساد در کشور فراجناحي شد، چرا هر دولت، دولت قبل را مقصر مي‌داند؟ اين فساد زيبنده نظام ما نيست و راهکار آن يک اصلاح ساختاري است. 

وي با بيان اينکه افراد سالم را بايد براي امور انتخاب کنيم، افزود: اگر يک دستگاه نظارتي گزارش داد که فلان فرد فاسد است، بايد در قبال اين موضوع با حساسيت برخورد کرد؛ يعني اين فساد زير عمامه من باشد يا زير عمامه آقاي روحاني يا زير کت آقاي جهانگيري و کت آقاي قاليباف، تفاوتي ندارد و ما بايد با حساسيت با اين موضوع برخورد کنيم. 

رئيسي تأکيد کرد: اولين کسي که بايد در قبال مسئله فساد حساسيت داشته باشد رئيس دولت است. آقاي روحاني به‌عنوان رئيس دولت اعلام کند که نزديک‌ترين فرد به ايشان فساد مي‌کند، ميليوني فساد مي‌کند، نه‌تنها حساسيت نيست بلکه مقاومت مي‌شود و بايد اين امر با برخورد با فساد در نظام اداري سازگاري ندارد. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري تصريح کرد: ما معتقديم از گر نظام اداري ما بخواهد اصلاح شود که مي‌توانيم اين کار را بکنيم، در دولت خود يعني دولت کار و کرامت مصمم هستيم تا اجازه ندهيم در هيچ کجاي نظام فساد رخنه کند، زماني که ما در سازمان بازرسي حضور داشتيم، آسيب‌شناسي فراواني انجام داديم، اما غصه‌داريم که چرا آسيب زدايي نشد. 

وي با تأکيد بر اينکه اگر کسي فاسد است بايد گوش او را گرفت و بيرون انداخت، افزود: مشکلي که امروز داريم اين است که مردم نسبت به فساد اداري دغدغه دارند و اين مسئله قابل‌حل است و نياز به عزم و اراده راسخ دارد تا فساد کاملاً حل شود. 

رئيسي بيان داشت: در مورد منابع وعده‌هايي که بيان کرديم، مردم عزيز مي‌دانيد که همه منابع بررسي شده و دقيق عرمي‌کنيم، منتهي حتماً فرار مالياتي بايد جلويش گرفته شود که ما قاطع هستيم با اين قضيه برخورد کنيم، نه اينکه فقط ماليات از کاسب‌هايي که دارند ماليات مي‌دهند و خوش‌حساب هستند گرفته شود. 

وي در مورد قاچاق کالا گفت: رفيق و دوست و آشناي بعضي از دولتمردان اينها جلويش گرفته شود، دست‌درازي افراد خاص به منابع بانکي جلويش گرفته شود. يقين داشته باشيد اگر هزينه‌هاي اضافي و روحيه اشرافي‌گري جلويش گرفته شود، حتماً مي‌توان براي دهک‌هاي پايين وضعيت‌هاي متفاوتي ايجاد کرد و همانطوري که آقاي روحاني گفتند در همين چند وقت اخير نسبت به افراد تحت‌الحمايه سه برابر کرديم. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري خاطرنشان کرد: اين وعده‌ها دور از انتظار نيست و کاملاً قابل انجام است و دولت هم الان دارد انجام مي‌دهد البته بخشي از آن را انجام مي‌دهد. ما معتقديم همانطور که تا حالا قابل انجام بوده، انجام مي‌دهيم. آقاي روحاني مرا مي‌شناسيد، سخن همينطوري بر زبانم جاري نمي‌شود، روحيه قضايي و حقوقي دارم. 

رئيسي تصريح کرد: آقاي معاون اول قوه قضائيه و آقاي دادستان آمدند دفتر شما صحبت کردند، اگر شما مساعدت مي‌کرديد، اسناد و مدارک کامل هم به شما دادند که نزديکترين افراد شما دچار مشکلات ميليوني هستند. من جاي شما بودم مساعدت مي‌کردم؟ قانون برخورد کند. يا اينکه نبايد انجام بشود بعداً انجام شود يا تشکيک کردن در اين مسائل اين با روحيه کسي که ئريس دولت است، سازگار نيست. 

وي ادامه داد: من اين صحبت‌ها را به استناد اينکه آقايان آمدند در دفتر شما صحبت کردند، مي‌گويم، آقايان خوب روحيه ضدفسادي من را مي‌دانند، آقاي جهانگيري وقتي وزير صنايع بودند ده‌ها جلسه داشتيم. مي‌گويد در سياست خارجي آشنا هستيد يا نه. 

رئيسي گفت: آمبودزمان آسيايي در زمان دولت اصلاحات براي اولين بار در قوه قضائيه با حضور 40 کشور ايجاد شد که مؤسس آن بنده و پاکستاني‌ها باهم بوديم، من کمتر از شما آقايان البته به‌جز برجام که آن جلسات را داشته‌ايد، از ارتباطات خارجي به اعتبار جايگاه حقوقي که داشته‌ام خبر ندارم، چرا مي‌خواهيد تحقير کنيد، اين روحيه اخلاقي نيست، ورود من به مسئله سياست‌هاي خارجي حتماً اطلاعاتم کمتر از شما و آقاي جهانگيري نيست. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري بابيان اينکه نسبت به آزادي‌هاي سياسي و مدني که مردم را مي‌ترسانيد بايد بگويم که اين مسئله وظيفه هر دولت است، اظهار داشت: دولت بايد اين آزادي را براي مردم تضمين کند، جناب آقاي روحاني! مگر شما زبان را براي کردها آزاد کرديد؟ خدا آزاد کرد. قانون اساسي اجازه داده که از زبان و رسم‌الخط و لباسشان استفاده کنند. کرد، بلوچ و ساير اقوام مي‌توانند از اين آزادي استفاده کنند و فقط دولت بايد اين آزادي‌ها را تضمين کند. 

وي در پايان تأکيد کرد: ما شهروند درجه دو و درجه سه نداريم، دولت موظف است که به 80 ميليون نفر خدمت کند، اما ما را در روزنامه‌ها و رسانه‌هايتان آماج تهمت‌هايتان و افتراهايتان قرارداديد.

 

جهانگيري:‌ قاچاق کالا همواره توسط کساني انجام مي‌شود که از رانت‌ها استفاده مي‌کند

سحاق جهانگيري کانديداي دوازدهمين انتخابات رياست جمهوري در مناظره اقتصادي در پاسخ به سؤالي در خصوص برنامه‌هاي وي براي مقابله با قاچاق کالا اظهار داشت: حتما يکي از مهمترين سياست‌هايي که در اقتصاد مقاومتي به آن توجه شده راه‌اندازي توليد داخلي است که از دو سه جهت آسيب مي‌بيند و يکي از آنها قاچاق کالاست. 

وي افزود: قاچاق کالا همواره توسط کساني انجام مي‌شود که از رانت‌ها استفاده مي‌کنند تا به اقتصاد داخلي کشور ضربه بزنند. 

جهانگيري گفت:‌ در گذشته قاچاق کالا به شدت افزايش يافت و موقعي که ما دولت را تحويل گرفتيم ميزان قاچاق کالا حدود 25 ميليارد دلار بود که در اين 2-3 سال خير و مقطع فعلي به 12 ميليارد دلار کاهش يافته است که بخشي از آنها کوله‌برها و ته لنجي‌هاست که ما به هيچ وجه مزاحم آنها نمي‌شويم.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت: ما برنامه داريم 10 کالاي اصلي که سهم عمده در قاچاق دارند را با آن مقابله کنيم. 

وي افزود: در يک مقطع از تاريخ کشور مسائل کشور به سمت شعار دادن رفت به جاي حل شدن و قاچاق و فساد افزايش يافت. اقتصاد کشور به سمت فروپاشي رفت و سياست خارجي به سمت تنش و حالا نمايندگان همان تفکر در صحنه مبارزه حضور دارند. با همان شعارها و روش‌ها مي‌خواهند با مسائل برخورد کنند.

جهانگيري گفت: مردم بايد دقت کنند که چقدر حرف‌هاي کانديداها واقعي است و چقدر شعارهاي فريبنده. کانديداها بايد برنامه بدهند و متاسفانه تا اين لحظه برنامه‌اي ديده نشده است.

وي گفت: آقاي رئيسي يک ماه مانده به انخابات من هنوز تصميم نگرفتم و مي‌خواهم خدمت حضرت رضا باشم و بار ديگر مناظره قبل جزوه‌اي را نشان داد و گفت 6 ماه روي آن کار شده و ما نديديم اين برنامه چيست. فقط يکسري شعار دادند تا الان.

وي گفت: کانديدا از سابقه خود نترسند و سابقه خود را شفاف به مردم ارائه دهند. بگويند در نيروي انتظامي بودند و اين کارها مهم انجام داديم. در قوه قضائيه بوديم و اينگونه با قاچاق و فساد مبارزه کرديم.

جهانگيري تصريح کرد: کسي که بيشترين سابقه حضور در قوه قضائيه را داشته بايد پاسخگوي حضور سي و چند ساله خود باشد آقاي رئيسي است.

وي ادامه داد: ما در مسئولين قوه قضائيه هيچ کسي به اندازه آقاي رئيسي جزو مقامات اول قوه قضائيه نبوده است.

جهانگيري گفت: کي از مهمترين مسائل قوه قضائيه مبارزه با قاچاق و فساد بوده و اگر ضعفي وجود دارد بايد پاسخگو باشد. آقاي قاليباف يک دوره طولاني مسئول ستاد مبارزه با قاچاق و کالا بوده بايد عملکرد خود را توضيح دهد.

جهانگيري در زمان دوم 4 دقيقه خود گفت: آقاي رئيسي با توجه به حضور شما در قوه قضائيه براي اينکه قوه قضائيه بايد با فساد، قاچاق و .. مبارزه کند و روز به روز اين آمار اضافه شده بود معنايش اين است که قوه قضائيه در مسئوليتي که شما داشتيد خيلي ضعيف بوده است.

وي گفت: در زمان اصلاحات بحث قاچاق 2- 3- ميليارد دلار بود آقاي ميرسليم روزي که ما دولت را تحويل گرفتيم قاچاق به 25 هزار ميلايد رسيده بود. تعجب مي‌کنم از کسي که يک دوره کار اجرايي کرده اينطرو حرف بزند. اينکه 3 سال قاچاق کالا را به نصف تقليل داديم يک موفقيت بزرگ است. دولت ايده‌ال شما قاچاق را به 25 هزار ميليارد رساند و بايستي شرمنده باشد کسي که اين ارقام را مي‌شنوند نه طلبکار.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت: آقاي قاليباف شما عادت کرديد مسائل خلاف را محکم بگوييد نه چند ميليارد پاداش که اگر چند صد ميليون بنده پاداش گرفتم يا دادم ثابت شد بنده بقيه حرف‌هاي شما را قبول مي‌کنم.

جهانگيري افزود:ايشان عادت کرده به حرف خلاف گفتن در اين دوره و همه مطالبي که مي‌گويد تهمت و خلاف است. و هيچ جا ثابت نشده است. 

وي ادامه داد: آقاي قاليباف شما راجع به حخقوق‌هاي نجومي مي‌گوييد. فضاي مجازي اين بحث را باز کرد و دولت با افتخار پاي آن ايستاد. و به سازمان محاسبات گفت که پيگيري کنند و به هر ميزان است با آن بخرورد شود و تعدادي از مديران هم برکنار شدند و قوانين و مقررات اصلاح شد که احدي نتواند تخلف کند. ور رئيس مجلس هم اعلام کرد تمام آن مبالغ به خزانه برگشت داده شده است.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت:‌اما آقاي قاليباف با املاک مردم چه کرديد. طبق گزارشات 2 هزار و 200 ميليارد تومان املاک مردم را بخشيديد تخفيف‌هاي نجومي داديد. آپارتمان 10 ميلياردي را 2 ميلياراد تومان و در چند ساله داديد. 

جهانگيري گفت: هر کسي خواست به اين موضوع ورودئ کند اجازه نداديد. در ستاد مبارزه با مفاسد که با حضور مسئولين مجلس و قوه قضائيه برگزار کرديد دادستان گفت که به 59 مورد تخلف در اين خصوص رسيديم خواستيم تحقيق و تفحص کنند که لابي کرديد و جلوي آن را گرفتيد. آقاي قاليباف چرا جلوي تحخقيق و تفحص مجلس و شوراي شهر را گرفتيد. چرا کسي که اين موضوع را افشا کرد سه ماه در سلول انفرادي زنداني کرديد. 

وي تاکيد کرد: آقايان با روحيه نظامي‌گري مي‌خواهند همه مسائل را پيش ببرند بعد مي‌گويند وزرا چنان است يک مورد تخلف وزرا را اعلام کنيد که با آن برخورد نشده باشد.و آقاي قاليباف بيشترين تخلف در بانک‌هاي حول و حوش شما بود و موسسات اعتباري را شما ايجاد کرديد. بانک قوامين امروز چه وضعي دارد. من فقط به خاطر رعايت مصالح ملي نمي‌وگويم البته به نيروي انتظامي و سياست‌گذاران مي‌گويم و گفته‌ام. فرمانده محترم ناجا 10 جلسه داشتيم تا اين  مسئله حل و فصل شود.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت:‌ شما مي‌دانيد در بانک شهر چه مي‌گذرد. مي‌دانيد بانک سرمايه را به چه قيمتي واگذار کرديد. ملت ايران بايد بداند بانک سرمايه که سهام آن متعلق به شهرداري بود به يک مفسد اقتصادي به چه شيوه‌اي واگذار شد. حال شما طرفدار 96 درصدي است و من 4 درصد؟ 

جهانگيري گفت: آقاي قاليباف وقتي مردم در سال 91 در تحريم گير کردند و به دنبال دارو بودند شما بستني 400 هزار توماني را دربرج ميلاد براي چه کسي سرو مي‌کرديد اگر هشدار رهبري نبود شما جلوي آن را مي‌گرفتيد؟

وي تصريح کرد: من اين تفکيک‌ها و درصدبندي‌ها را قبول ندارم. من با تمام وجود از بخش خصوصي حمايت مي‌کنم اما با هيچ کدام سر و سري ندارم.

جهانگيري در پاسخ به ميرسليم گفت: آقاي ميرسليم اطلاعاتشان نسبت به مسائل کشور ناقص است و بنده فکر مي‌کردم ايشان با توجه به حضورشان در مجمع تشخيص مصحلت نظام اطلاعات بيشتري داشته باشند.

وي ادامه داد: راجع به خام‌فروشي اين يک سياست جدي اقتصاد مقاومتي است. من فرمانده اقتصاد مقاومتي هستم. اتفاقاً اين مسئوليت را هم با توافق مقام معظم رهبري و رئيس‌جمهور عهده‌دار شدم.

جهانگيري افزود: من فکر مي‌کنم راجع به اقتصاد مقاومتي ما در خام‌فروشي خيلي خوب عمل کرديم و جلوگيري را به حد اعلا رسانديم و تقريبا در تمام زمينه‌ها تلاش کرديم تا يک کالا قابل صادرات شود.

کانديداي دوازدهمين انتخاب رياست جمهوري گفت: در دو سال گذشته تراز صادرات کالا نسبت به واردات بيشتر است. يعني براي اولين بار در تاريخ ايران است که صادرات ما نسبت به واردات بدون تکيه به نفت خام بيشتر است. اين اولين بار است که اين اتفاق در اين دولت افتاده است؛ زيرا بنده به طور مرتب شوراي عالي صادرات تشکيل مي‌دهم و تصميم‌گيري کرديم که از صادرات کالا حمايت کنيم.

وي تصريح کرد: هم قيمت ارز را مناسب نگاه داشتيم و هم بازارهاي صادراتي خود را به صورت جدي شناسايي کرديم و هم عوارض براي خام فروشي گذاشتيم.

جهانگيري ادامه داد: صندوق توسعه ملي براي کشورهايي که کالاهاي ايران را خريد مي‌کنند خط اعتباري گذاشته است و يک بسته حمايتي کامل تهيه کرديم.

جهانگيري در نقد سخنان روحاني اظهار داشت: نظام بانکي نقش اصلي در اقتصاد ايران دارد و اقتصاد ايران بانک‌محور است.

وي افزود: متاسفانه در دوره گذشته به دليل اينکه بانک مثل خزانه دولت با آن برخورد شد منابع بانکي به شدت در برخي مکان‌ها حبس و گرفتار شد و يکي از آنها معوقات بانکي است. يک مجموعه از افراد منابع بانکي را گرفتند و برنگرداندند و باعث شد منابع بانکي معوق شود که البته بخشي از اين افراد به دليل اينکه از افراد اقتصادي بودند بايد به آنها فرصت داد اما بخشي سودجو بودند که کميته‌اي در بانک مرکزي تشکيل داديم تا مورد به مورد آنها را پيگيري کنند.

معاون اول رئيس‌جمهور ادامه داد: سرمايه نظام بانکي بايد افزايش يابد که تصميم‌گيري شده و طرح تجول نظام بانکي تهيه شده و در دست اقدام است.

جهانگيري گفت: با طرح تحول يبايد قادر باشيم نظام بانکي را به مهمترين حمايت کننده سرمايه و توليد تبديل کنيم. نظام بانکي در سال گذشته در راه‌اندازي توليد سهم مهمي داشت.

وي افزود: ما در خصوص وام ازدواج براي اولين بار آن را از 3 ميليون به 10 ميليون افزايش داديم و به يک ميليون نفر 9 هزار ميليارد تومان وام ازدواج داديم.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت: اگر بتوانيم موانع نظام بانکي را برطرف کنيم نظام بانکي پشتوانه جدي در طرح‌هاي اقتصادي خواهد شد.

جهانگيري در نقد سخنان هاشمي‌طبا اظهار داشت: توليد جهت‌گيري اصلي است و خوشبختانه بخش خصوصي محور اصلي توليد و سرمايه‌گذاري در کشور است. 

وي افزود: بايد از بخش خصوصي حمايت کنيم و به يکي از دوستان که ناراحت مي‌شود که چرا به گذشته مي‌پردازي مي‌گويم اين ناراحتي را تحمل کنيد. زيرا اعتقاد دارم دولت گذشته امروز در اين جلسه نشسته و تمام تيم دولت قبل در اين ستادها وجود دارند. 

معاون اول رئيس‌جمهور تاکيد کرد: رشد منفي 7 درصد را دولت قبل براي ملت درست کرد. آقاي ميرسليم تعجب مي‌کنم که آمار رسمي کشور را قبول نداريد و از خودتان آمار توليد مي‌کنيد و مي‌گوييد اين اتفاق افتاده است. مگر مي‌شود شما بر اساس آمار غيررسمي حرف بزنيد.

جهانگيري  تاکيد کرد: ملت عزيز ما مشکلات زياد را حل کرديم و ثبات را به اقتصاد ايران برگردانديم. يادتان هست که لحظه‌اي نرخ ارز و کالا عوض مي‌شد و سرمايه‌گذار مگر مي‌توانست براي توليد و سرمايه‌گذاري فکر کند.

وي گفت‌: ما منابع را به سمت توليد برديم و فضايي درست کرديم که درعرصه بين‌الملل بشود کار کرد. آقاي رئيسي مي‌گويد مگر مي‌شود سرمايه خارجي جذب کرد. بله در سال 95 ده ميليارد سرمايه خارجي در وزارت دارايي ثثبت شد و 3 ميليارد آن آمد روي زمين و جذب شد. ما اقتصاد کشور را راه انداختيم و ماشين اقتصاد کشور راه افتاده البته سرعت آن پايين است و بايد بيشتر شود.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت: آقاي قاليباف من با همه مطالبي که به شما گفتيم يک جا هم نگفتيم شما دروغ گفتيد بلکه گفتم شما خلاف مي‌گوييد و گزارش‌هايي که به شما مي‌دهند خلاف است.

جهانگيري گفت:‌ بنده در زندگي هيچ رانتي نگرفته‌ام و اگر روزي زمين گرفتم که همان خانه‌ام است به قيمت روز بوده است.

جهانگيري در نقد سخنان رئيسي اظهار داشت: متاسفانه يکي از اقدامات بدي که در دولت گذشته افتاد اين بود که سفره مردم کوچک شد.و طبق آمار رسمي سفره روستائيان 35 درصد و سفره شهري‌ها 25 درصد کوچک شده است. اين نتيجه سياست‌ها و تصميمات غلط بود.

وي افزود: همانطور که گفته شد 45 هزار تومان در جيب مردم گذاشتيم و 200 هزار تومان برداشتيم. حالا آقايان آمده‌اند از اين فقر مردم استفاده ناصحيح مي‌کنند. آقايان محترم عزت مردم ايران را حفظ کنيد. سرزده به خانه فقرا نرويد و عکس و فيلم نگيريد و به عنوان تبليغات نشان ندهيد. عزت ملت ايران را حفظ کنيد. ما مي‌گوييم معيشت و توانمندي ملت ايران بايد با عزت ملت حفظ شود.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت: آقاي رئيسي اگر 150 هزار تومان بدهيد برخلاف هدفي که مي‌گوييد عمل خواهد شد. ملت! 150 هزار تومان به شما مي‌دهند و سه راه براي جبران آن داريد. يا دوباره حامل‌هاي انرژي را گران مي‌کنند و بنزين را 8 هزار و گازوئيل را 3 هزار مي‌کنند يا بايد بگويند هزينه‌هاي دولت مثل حقوق معلم، پرستار و بودجه دفاعي را نمي‌دهند و يا بايد بگويند مي‌رويم و از بانک مرکزي پول برمي‌داريم که باز هم تورم ايجاد مي‌شود.

جهانگيري گفت: هر روشي که بروند و 150 بدهند يک ميليون تومان هم به جيب دولت مي‌گذارند و اقتصاد کشور را نابود مي‌کنند.

وي تاکيد کرد: ما راهکارهاي عاقلانه پيشنهاد کرديم تا نياز نيازمندان برطرف شود و از اول امسال طوري عمل کرديم که هيچ ايراني نخواهد بود که براي تامين نيازهاي خود مشکل داشته باشد.

جهانگيري در نقد سخنان قاليباف اظهار داشت: رشد اقتصادي يکي از مهمترين هدف‌ةاست اگر کيک اقتصادي کشور را بزرگ کنيم همه مردم سهم بيشتري مي‌برند. 

وي افزود: يکي از سياست‌هاي تاثيرگذار بر رشد اقتصادي سياست خارجي است. کانديداي موجود آيا واقعا در ديپلماسي وارد هستند؟ آيا مذاکره خارجي کرده‌اند؟ آيا اطرافيان شما طرفدار ديپلماسي هستند يا فقط دنبال تنش‌زايي هستند؟ آيا افرادي که اطراف شما هستند قادرند سرمايه خارجي جذب کنند؟

معاون اول رئيس‌جمهور گفت:‌در قانون برنامه پيش‌بيني شده 770 هزار ميليارد تومان براي رشد 8 درصد نياز است و 65 ميليارد دلار سرمايه خارجي بايد جذب شود. آقاي قاليباف با افرادي که در سياست خارجي داريد مي‌توانيد 65 هزار ميليارد دلار جذب کنيد؟ شما شهر تهران را خيلي گران اداره کرديد و بخش خصوصي را در کارهاي تهران کم وارد کرديد. و عمدتا کارها را به نهادهاي نظامي داديد. 

جهانگيري گفت: رشد 8 درصدي فقط با اين روش امکان پذير است که مردم ميدان‌دار شوند. آقاي ميرسليم اينقدر نفرماييد که ما اصل 44 را رعايت نکرديم. اين بي‌انصافي است. من در شما انصاف سراغ داشتم. آيا ما چيزي را به خصولتي واگذار کرديم ما که هر چه واگذار کرديم به بخش خصوصي بود و اين موضوع در دولت کاملا رعايت شد. رفقاي شما در دولت گذشته اصل 44 را رعايت نکردند و ما هم گزارش داديم. 

معاون اول رئيس‌جمهور خطاب به ميرسليم گفت: همين شرکتي که شما مطرح کرديد چرا نگفتيد کجا واگذار شد؟ ما مي‌خواستيم از دست آنها پس بگيريم اما نشد. قانون آن را به يک نهاد قدرتمند واگذار کرده بود و ما نتوانستيم پس بگيريم.

جهانگيري در زمان جمع‌بندي پاياني مناظره خود اظهار داشت: ملت ايران حتماً در انتخابات شرکت کنيد و به سوابق کانديداها نگاه و بعد انتخاب کنيد. آيا کساني که تحريم را فرصت مي‌دانند بهترند يا ديگران. 

وي افزود:‌ ملت ايران شرايط کشور شرايط دشواري است ما از تحريم‌ها عبور کرديم منطقه ما منطقه حساسي است و بايد جنگ را از منطقه دور کنيم. اوضاعي که در منطقه وجود دارد نگران کننده است. جنگ‌طلب‌ها در جاي جاي دنيا سر کار آمدند. بايد مواظب ايران باشيم و از ايران حراست کنيم. نبايد بگذاريم سفره مردم دوباره کوچک شود. ما با برنامه‌هايي که تهيه کرديم مي‌توانيم مسائل کشور را حل کنيم.

معاون اول رئيس‌جمهور گفت:‌ همه و همه بايد به صحنه بيايند و بدانند يک لحظه راي مي‌دهيد و آينده ايران را رقم مي‌زنيد. 

جهانگيري تصريح کرد: من خودم را ملتزم مي‌دانم که به اين سخن اميرالمومين عمل کنم که فرمود:‌ سوگند ياد مي‌کنم هيچ کاري فرمان ندادم مگر آنکه پيش از آن خودم را به کار بستم. ما خاک پاي اميرالمومنين هم نيستيم ولي در اين مسير حرکت مي‌کنيم. ما زمان سعي و خطا نداريم و بايد تصميم بگيريم. 

وي تاکيد کرد: آقاي قاليباف شما 12 سال است شهردار تهران هستيد و سومين بار است کانديدا مي‌شويد. فکر مي‌کنيد مردم تهران امروز نسبت به 12 سال قبل از ترافيک، محيط زيست و وضعيت گداها در تهران راضي‌تر هستند که اگر راضي بودند در انتخابات 92 شما فقط 700 هزار راي نمي‌آورديد در حالي که نفر آخر ليست نمايندگان تهران يک ميليون و خرده‌اي راي آورد. آقاي قاليباف يک مقدار به خود بياييد.

معاون اول رئيس‌جمهور خاطرنشان کرد: ملت ايران ما برنامه‌هاي وسيع براي توسعه کشور پيش‌بيني کرديم و سهام عدالت را واقعي خواهيم کرد. اطمينان مي‌دهم 50 ميليون نفر از مردم ايران در کارخانه‌ها سهامدار مي‌شوند و سه سال روي اين طرح کار شده است که سهام عدالت طوري ساماندهي شود که مردم لذت کارخانه‌دار بودن را بچشند. 

جهانگيري ادامه داد: از شهريور 96 هر فرد تحت پوشش کميته امداد مالک 10 ميليون تومان در کارخانه‌هاي خوب کشور خواهد بود . بقيه جمعيت 5 ميليون نفر نيز بين 5 تا 10 ميليون تومان سهام در بهترين کارخانه‌ها را خواهند داشت و در سود کارخانه‌ها سهيم مي‌شوند. 

وي در پايان اظهار داشت: در جلسه گذشته اقتصاد مقاومتي تصويب کرديم که در سال 96 نهصد و 50 هزار شغل مطمئن ايجاد کنيم و براي روستاها،عشاير و مناطق محروم از مجلس درخواست يک و نيم ميليون دلار کرديم و رئيس مجلس قول داد همين روزها تصويب شود.

 

 

قاليباف: در دولتي که وزيرش واردات غيرقانوني انجام مي‌دهد چگونه قرار است از قاچاق پيشگيري شود؟

محمد باقر قاليباف کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، عصر امروز  جمعه (22 ارديبهشت ماه 96) در سومين مناظره انتخاباتي رياست‌جمهوري طي سخناني اظهار داشت: ما اگر بحث 4 درصدي‌ها را مطرح مي‌کنيم به همين دليل است، چرا مبارزه با قاچاق کالا انجام نمي‌شود؟

*دولتي که کارگران آن حقوق 800 هزارتوماني دارند، وزرايش پايه‌گذار حقو‌ق‌هاي نجومي مي‌شوند

وي نخستين شرط مبارزه با قاچاق کالا را «پيشگيري» خواند و افزود: وقتي در دولتي برخي از اعضاي دولت و مديرانش که اقتصاد در دست آنهاست، در حين اينکه يک کارگر حقوقش 800 هزار تومان است اما اخيراً قدري افزايش پيدا کرده است، عقب‌ماندگي حقوق پيدا مي‌کند، اما وزراي آن دولت پايه‌گذار حقو‌ق‌هاي نجومي مي‌شوند، مثل خود جنابعالي آقاي جهانگيري! که در دوره وزارت‌تان پاداش‌هاي چند ميليارد توماني تصويب مي‌کنيد و هم به همکاران‌تان مي‌دهيد؛ شما چگونه از اين افراد توقع داريد که از قاچاق پيشگيري کنند؟!

*وزراي دولت يازدهم مشغول کار تجاري و کار شخصي خودشان هستند

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري در ادامه عنوان کرد:  شما در همين هفته گذشته ديديد وزيري که کار فرهنگ انجام مي‌دهد، واردات غيرقانوني انجام مي‌دهد؛ بعد با اين شرايط مي‌توانيد از قاچاق پيشگيري کنند؟! پيشگيري از قاچاق در ابتدا وظيفه شماست (وظيفه دولت است).

قاليباف بر همين اساس اضافه کرد: جناب آقاي روحاني و جناب آقاي جهانگيري! وقتي شما امروز نمي‌توانيد امنيت سپرده‌گذاران مستضعف مانند کاسپين، ميزان و بسياري از صندوق‌هاي ديگر را تأمين کنيد، بعد چگونه مي‌گوييد مي‌خواهيم سرمايه وارد کشور کنيم و امنيت سرمايه‌ها را برقرار کنيم، شما با  اين همه مشکلات چگونه مي‌توانيد اين مسائل را حل کنيد؟!

*مدير بانکي اين دولت 400 ميليارد تومان را بدون هيچ‌ روالي در حساب ديگري جابجا مي‌کند

وي در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: وقتي شما در مسکن مهر اين مشکلات را داريد، چون وزراي شما در دولت يازدهم مشغول کار تجاري و کار شخصي خودشان هستند، وقتي شما کسي را مدير بانکي مي‌گذاريد که آن شخص مشخص مي‌کند و مي‌رود و رقمي بيش از 400 ميليارد تومان را بدون هيچ‌گونه روالي در حساب ديگري جابجا مي‌کند، طبيعتاً قاچاق کالا در اين شرايط اتفاق مي‌افتد، پيشگيري از قاچاق وظيفه دولت است.

*مشکل صادرات با وجود عملکرد و روحيه 4 درصدي‌ها حل نخواهد شد

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري با اشاره به اينکه مشکل صادرات با وجود همين عملکرد و روحيه 4 درصدي‌ها که اجازه نمي‌دهند، حل نخواهد شد، چرا که منفعت آنها در واردات است، گفت: نکاتي در اينجا توسط آقاي جهانگيري در اين موضوع مطرح شد که دروغ آشکار است، به وقتش بايد حتماً به اين موضوع رسيدگي شود.

قاليباف ادامه داد: گفتند 2 هزار و 200 ميليارد دزدي در املاک نجومي اتفاق اقتاده است، اين موضوع بايد ثابت شود چون اين يک تهمت بزرگ در حضور مردم است و اين حق براي بنده وجود دارد.

*املاک نجومي را مطرح کردند تا جلوي خرابکاري و کثافت‌کاري حقوق‌هاي نجومي گرفته شود

وي همچنين عنوان کرد: اما بدانيد در املاکي که گفته شد، بنده خودم به دادستان کل نامه نوشتم و ايشان هم رسيدگي کرد و اعلام کرد که جرم و تخلف سازمان‌يافته‌اي نبوده است، ولي چون اين فساد حقوق نجومي شما اخبارش منتشر شده بود، مشاور جناب آقاي روحاني يعني آقاي نجفي يک جلسه گذاشت و به گفته دادستان تهران در آن جلسه گفتند معادل‌سازي کنيم و املاک نجومي را مطرح کنيم و کار سياسي انجام دهيم تا جلوي خرابکاري و کثافت‌کاري حقوق‌هاي نجومي گرفته شود.

اين کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري در ادامه خاطرنشان کرد: اين موضوع همان روحيه‌اي است که بنده مي‌گويم 4 درصدي‌ها خيلي پرو رو هستند، خيلي قدرت دارند و خيلي جوساز هستند، اما اگر بانکي تخلفي مرتکب شده، مسئول امور بانک‌ها شما در دولت هستيد، خب! برخورد کنيد، هر بانکي که است، من‌الجمله با بانک گردشگري که (متعلق) به برادر خودتان (برادر آقاي جهانگيري) است، برخورد کنيد.

*آقاي جهانگيري! اين اخلاق شماست که مثل روحاني به دوربين نگاه مي‌کنيد و دروغ مي‌گوييد

وي خطاب به جهانگيري، گفت: چون شما گفتيد هر کسي از من هر چيزي دارد، بگويد، بنده اينجا مي‌گويم، وگرنه اين اخلاق من نيست آقاي جهانگيري؛ اين اخلاق شماست که مي‌ايستيد و مثل آقاي روحاني راست راست به دوربين نگاه مي‌کنيد و دروغ مي‌گوييد.

قاليباف با بيان اينکه املاک نجومي را چه کسي برده، شخص جنابعالي آقاي جهانگيري، اظهار داشت: آقاي جهانگيري شما از اين دولت وقتي که وزير بوديد، همين زميني که الان در آن هستيد در ونک و در منطقه 3 تهران، آمديد 385 متر مربع زمين را متري 140 هزار تومان گرفتيد، بعد ما املاک نجومي داريم، ما به کارگرهاي رفتگر داديم، آن هم براساس ضوابط و مقررات قانوني.

 

* مجلس تحقيق و تفحص از شهرداري را وارد ندانست چون سياسي‌‌کاري کرديد

نامزد انتخابات رياست‌جمهوري همچنين اضافه کرد: اگر شما که ادعا داريد قانون‌مداريد و آقاي روحاني که حقوقدان است، مجلس تحقيق و تفحص از شهرداري تهران را وارد ندانست، چون سياسي‌‌کاري کرديد، شوراي شهر هم وارد ندانسته چون سياسي‌کاري کرديد، اين حرف‌ها را نزنيد.

قاليباف افزود: آنهايي که نجومي‌بگير و نجومي‌بخور هستند، شخص جنابعالي هستيد آقاي جهانگيري؛‌ که اسناد و مدارک آن را حتماً منتشر مي‌کنيم تا مردم مراجعه کنند و ببينند که ايشان شخصاً اين زمين را گرفته است.

* بيش از 500 هزار ميليارد تومان وام دقيقاً به چه کساني داده شده است؟

وي برهمين اساس خاطرنشان کرد: همانگونه که اشاره شد حتماً بانک‌ها نقش جدي در بحث مربوط به توليد، کار و اشتغال دارند، ما معتقديم مشکل اين است که دولت در اداره و نظارت بر بانک‌ها ناکارآمد بوده است، بيش از 500 هزار ميليارد تومان وام داده شده است، بررسي کنيد ببنيد اين وام‌ها دقيقاً به چه کساني پرداخت شده  است؟!

قاليباف بيان کرد: عمدتاً اين مبالغ، وام‌هايي است که شايد بشود به چند هزار نفر پرداخت شود، مردم ما مي‌دانند که براي يک وام جزئي حتي براي يک وثيقه 10 ميليوني يا 5 ميليون توماني، دچار مشکل مي‌شوند، البته آقاي جهانگيري مي‌گويند که ما در دولت يازدهم مبلغ وام ازدواج را از 3 ميليون تومان به 10 ميليون تومان افزايش داديم اما دولت در مجلس شوراي اسلامي با پيشنهاد افزايش وام ازدواج به 10 ميليون تومان مخالفت کرد.

*آقاي روحاني! اين مجلس بود که وام 10 ميليوني ازدواج را به تصويب رساند نه شما!

وي افزود: اين مجلس بود که در نهايت وام 10 ميليوني ازدواج را به تصويب رساند، پس اين شما نبوديد که در دولت وام ازدواج را افزايش داديد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري ادامه داد: در حال حاضر هم وام را به توليدکنندگان پرداخت نمي‌کنيد، اين وام‌ها عمدتاً به دست افراد خاص مي‌رود، ليست آن موجود است و خود شما در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي حضور داريد و بنده نمي‌خواهم مطرح کنم، دولت در اين بخش ضعيف عمل کرد و امنيت سپرده‌گذاران را رعايت نکرد، بنده در اين زمينه توضيحاتي را ارائه کردم.

قاليباف با اشاره به اينکه امروز امنيت سرمايه‌‌ها را نيز نمي‌توانيد تأمين کنيد و بانک‌هاي کشور با مشکل مواجه هستند، تصريح کرد: آقاي روحاني! واقعاً وقتي مي‌گوييد دولت قبل، از نظر بنده و همه مردم ايران، دولت قبل در حال حاضر دولت يازدهم که دولت جنابعالي بوده است، محسوب مي‌شود.

*هيچ اصلاحي در امورات بانکي در 4 سال گذشته صورت نگرفته است

اين نامزد انتخابات رياست‌جمهوري يادآور شد:  4 سال دولت در دست شما بوده و در اين 4 سال ديگر امروز بايد پاسخ دهيد که دقيقاً در 4 سال گذشته چه اقدامي انجام داده‌ايد، بعد از 4 سال مجدداً وعده مي‌دهيد، هيچ اصلاحي در امورات بانکي در 4 سال گذشته صورت نگرفته، شفافيت بانکي صورت نگرفته است و جريان نقدينگي در جامعه به 3 برابر افزايش يافته است، بيکاري به چه جايگاهي رسيده است؟ با وجود افزايش 3 برابري نقدينگي در جامعه، مردم توجه کنيد بيکاري از 10 درصد به 12.4 درصد افزايش يافته است.

وي با طرح اين سوال که آيا امروز خانواده‌اي در جامعه هست که بيکار در آن نباشد؟، گفت: چون وام را به افراد خاص پرداخت کردند، ما معتقديم درختي که در 4 سال گذشته ميوه نداده باشد، در آينده هم ثمري نخواهد داشت.

* ما در توليد نيازمند نيروي انساني کارآمد و سرمايه مناسب هستيم

قاليباف با تاکيد بر اينکه بحث توليد بسيار مهم است، گفت: ما در توليد نيازمند نيروي انساني کارآمد، تکنولوژي مناسب و سرمايه مناسب هستيم، امروز وقتي در بخش‌هاي مختلف بررسي مي‌کنيم، متوجه مي‌شويم که ما نيروي مناسب و آموزش‌ديده داريم، سرمايه‌هاي داخلي ما هم اگر درست هدايت شوند، سرمايه‌هاي داخلي خوبي هم هستند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتحابات رياست‌جمهوري با اشاره به اينکه البته بايد حتماً تلاش کنيم که از سرمايه‌هاي خارجي هم استفاده کنيم، عنوان کرد: آن هم زماني اتفاق مي‌افتد که ما ابتدا بتوانيم امنيت سرمايه‌هاي داخلي‌مان را برقرار کنيم تا سرمايه‌گذاران خارجي هم بتوانند سرمايه‌گذاري کنند.

* هر روز بيکاري در حال افزايش است

وي با بيان اينکه در حوزه دانش‌بنيان واقعاً شرکت‌هاي خوبي شکل گرفته‌اند و کارهاي خوبي در حال انجام دادن هستند، اضافه کرد: اما اولاً مي‌بينيم هر روز بيکاري در حال افزايش است و کارخانجات ما در حال تعطيل شدن هستند و چند 10 هزار کارخانه تعطيل شدند و روند تعطيلي آنها چه کوچک و چه بزرگ ادامه دارد، به نظر شما برنامه ششم که ما را مکلف کرده بيش از يک ميليون شغل در سال ايجاد کنيم، چگونه واقعاً مي‌توانيم اين کار را انجام دهيم؛ به نظر شما اين اشکال واقعاً ريشه در بحران مديريت اداره کشور ندارد که ما نمي‌توانيم از اين ظرفيت استفاده کنيم؟

قاليباف همچنين با طرح اين سوال که آيا ريشه در همين بحث 4 درصدي‌ها ندارد که فقط افراد خاصي بتوانند بيايند استفاده کنند و بقيه نتوانند استفاده نکنند، گفت: منظور آقاي رئيسي اين است که رسيدگي به محرومين وظيفه همه ماست و اين توقع هم مردم و هم انقلاب و هم نظام است، اما واقعيت اين است که ما بايد کار توليد کنيم تا بتوانيم آنها را به مسير خودشان بازگردانيم؛ مي‌دانيد امروز کساني که مي‌خواهند اشتغال ايجاد کنند، مثل کارخانه‌داران و سرمايه‌‌گذاران واقعاً تحت فشار هستند، آن هم تحت فشار همان بحث‌هايي که از قبل مطرح کردم، مثل کالاي قاچاق و ارز، يا واردات بي‌رويه‌اي که در کشور اتفاق مي‌افتد.

 

*4 درصدي‌ها همان‌هايي هستند که بدون هيچ تلاشي بنا دارند بيشترين منفعت را از انفال عمومي ببرند

وي افزود: آنها واقعاً هيچ اعتمادي ندارند، الان تجار و سرمايه‌داران ما ، آنهايي که با زحمت مي‌خواهند پول دربياروند، امروز همه به حاشيه رفته‌اند و هيچ فعاليتي انجام نمي‌دهند چون نگران هستند، چرا نگران هستند، چون آن 4 درصدي‌هايي که بنده مدام روي آن تأکيد داريم، آن افرادي که بدون هيچ تلاشي بنا دارند بيشترين منفعت را از انفال عمومي ببرند.

«همان نگاهي که وقتي ما مي‌گويم اين واسطه‌گر و زالوصفت يا اين قاچاقچي‌ها که اين کالاها را وارد کشور مي‌کنند، اين افراد مانع اين هستند که اين محرومين به وجود مي‌آيند.»

*آقاي روحاني! واقعاً در دولت شما برنامه مشخصي براي برخورد با قاچاقچيان وجود داشت؟

قاليباف در ادامه خطاب به روحاني، تصريح کرد: واقعاً در دولت شما برنامه مشخصي براي برخورد با اين افراد داريد يا نداريد که سرمايه‌گذاران ساده و آناني که توليد ثروت مي‌کنند، بيايند و دست محرومان را بگيرند يا نه؟!

وي با اشاره به اينکه امروز کشور ما بدون شک با يک بحران اقتصادي روبروست يعني بيکاري، يعني رکود و يعني گراني، گفت: بحث اين است که در حوزه مربوط به گراني گفته مي‌شود که تورم کنترل شده است، اما واقعاً مردم ما امروز مي‌دانند که گراني وجود دارد، اقلامي که مربوط به زندگي روزمره مردم است، گران شده است، مثلاً اگر دقت کنيد شکر از 1500 تومان تبديل به 3500 تومان رسيده است يا در حوزه ساير اقلام، پس گراني هنوز هست.

* 3.5 ميليون نفر بر اساس آمار «بيکار» هستند

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري در ادامه افزود: در حوزه اشتغال و بيکاري هم 3.5 ميليون نفر بر اساس آماري که گفته مي‌شود «بيکار» هستند اما اين رقم تا 6 يا 7 ميليون نفر هم مي‌رسد، تعطيلي کارگاه‌ها به خاطر مباحثي که گفته شد، افتاده است.

وي ادامه داد: طبيعتاً در چنين شرايطي که بحران اقتصادي وجود دارد، در دنيال وظيفه همه دولت‌هاست و دولت‌ها در دنيا مي‌آيند و تدبير مي‌کنند و به کمک مردم مي‌آيند، بنده معتقدم دولت جناب آقاي روحاني نتوانسته در اين زمينه موفق عمل کند و به کمک مردم بيايد.

*افزايش هزينه قبوض در اين دولت به قشر محروم فشار زيادي وارد کرد

قاليباف با بيان اينکه از قضا در بخشي از زمينه‌ها با افزايش هزينه‌هاي خودشان، حتي دست در جيب مردم و سفره مردم هم شد، افزود: توجه کنيد در حال حاضر در دولت افزايش هزينه قبوض را بررسي کنيد، در آب، برق، گاز و تلفن، اين فشار به مردم وارد شد و اين فشار هم يکنواخت وارد شد، مخصوصاً براي قشر محرومي که بحث‌اش مطرح بود.

وي با اشاره به اينکه در حوزه ماليات، در مسائل اقتصادي و درآمدي که آقاي روحاني به آن اشاره کردند بخشي از آن «ماليات» است، وقتي مي‌خواهيم رشد پيدا کنيم، گفت: قطعاً توليد در اولويت است چرا نبايد به توليدکنندگان مخصوصاً به کارگاه‌هاي کوچک و متوسط معافيت مالياتي بدهيم، آن هم در شرايطي که اين کارگاه‌ها بايد به سمت توليد بروند يا به آنان تخفيف دهيم و يا کسبه‌اي که در اين رکود «حداقل درآمد» را دارند، چرا نبايد اين کار را براي آنان انجام دهيم؟

*ما در ماليات بر ثروت و ثروتمندان کمترين سهم دريافت ماليات را داريم

قاليباف ادامه داد: از آن طرف در همين بخش ماليات، ما 40 درصد فرار مالياتي داريم که ماليات پرداخت نمي‌کنند؛ ما در ماليات بر ثروت و ثروتمندان کمترين سهم دريافت ماليات را داريم.

اين کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري همچنين تصريح کرد: در جريان خود نقدينگي و جهت‌گيري نقدينگي، معتقديم مهمترين بحثي که بايد براي اين کار در «دولت مردم» دنبال کنيم، همان اشتغال و افزايش اشتغال در کشور است اشتغال است که بيکاري را حل مي‌کند و توليد را حل مي‌کند و رونق را برمي‌گرداند، ما بر همين اساس برنامه‌ريزي‌مان اين است.

 

* روحاني سايت کارانه ما را فيلتر کرد و سايت خودش با نام کارورزي را بالا آورد

وي با اشاره به اينکه الحمدالله آقاي روحاني هم با صحبت‌هايشان قبول کردند که ما واقعاً بايد نيروهاي کاري که وجود دارند يا جوياي کار هستند، آنان را شناسايي کنيم، اظهار داشت: الان گفته شد بايد يک سايتي طراحي کنيم هم براي محرومين و هم براي آنهايي که واقعاً دنبال کار هستند و هم براي آنهايي که مي‌توانند کارآفرين باشند؛‌ البته بگذريم از اينکه با شکايت آقاي روحاني سايت کارانه ما فيلتر شد و سايت خودشان با نام کارورزي را بالا آوردند، اين موارد مهم نيست، مهم اين است که ما به سمت آن جوان بيکاري برويم که بيايد و مشغول به کار شود و قبل از آن هم بتوانيم 250 هزار تومان به او بدهيم، تا روزي که سر کار بدهد.

قاليباف همچنين خاطرنشان کرد: ماليات را عادلانه کنيم و حمايت از اقشار محروم جامعه را نيز حتماً بايد انجام دهيم. حتماً در بخش مربوط به صنايع سنگين، نفت، پتروشيمي، و صنايع مادر و همچنين توجه به صنايع پايين‌دستي آن و جلوگيري از خام‌فروشي و رانت‌بازي که شغل و درآمد اصلي در کارهاي زيردستي اتفاق مي‌افتد در دولت مردم انجام خواهد شد.

*کارگاه‌هاي از کارافتاده کنوني را فعال خواهيم کرد

وي بااشاره به اينکه ما حتماً در جهت‌دهي به نقدينگي براي کارگاه‌هاي از کارافتاده‌اي که اکنون وجود دارند، فعال خواهيم بود، تصريح کرد: امروز پيشران کار در حوزه مسکن است؛ حوزه ساختمان و ساخت شما در اين رابطه منفي 16 است که ما اين موضوع را رونق خواهيم داد و پيش مي‌بريم.

قاليباف همچنين با بيان اينکه در حوزه گردشگري و حوزه آي‌تي اين تعهد را مي‌دهم که ماهانه و سالانه به مردم گزارش بدهيم.، گفت: آقاي روحاني! شما در صحبت‌هاي خود به گونه‌اي تعريف کرديد که انگار امروز اشکالي در اقتصاد وجود ندارد. مردم ما مي‌دانند که بحران اقتصادي وجود دارد هرچقدر شما و آقاي جهانگيري اينجا بگوييد بقيه اعضاي کابينه را هم اينجا بياوريد از کارنامه دولت نمي‌توانيد دفاع کنيد. کارنامه دولت شما قابل دفاع نيست.

*يکي از بي‌قانوني دولت کنوني اين است که برنامه وجود ندارد

اين نامزد انتخاباتي همچنين با بيان اينکه ما برنامه داريم يکي از بي‌قانوني دولت کنوني اين است که برنامه وجود ندارد، گفت: برنامه ششم توسعه به تصويب رسيد اما چه چيزي به مجلس داديد؟ شما برنامه نداديد، چند برگه داديد بعد هم آن اختلاف را درست کرديد.

وي افزود: ما امروز در دولت مردم متعهديم برنامه‌اي که مجلس تصويب کرده حتماً سند چشم‌انداز را دنبال مي‌کنيم و شما اين کار را نمي‌کنيد و يکي از نابساماني‌ها همين است. حتماً افزايش درآمد هم در بخش ارزي و هم ريالي در کشور امکان‌پذير است.

قاليباف ادامه داد: ما حتماً در کشور رشد 2رقمي هم داشتيم ما بايد به بخش خصوصي اعتماد کنيم اعتماد به بخش تعاوني داشته باشيم اما متأسفانه امروز مخصوصاً در دولت 4 درصدي‌ها اينگونه شده مانند دوره قاجار شده است.

* ديپلماسي شهري بنده قوي‌ترين ديپلماسي شهري در شهرداري تهران بوده است

«شما نگاه کنيد ببينيد فولاد دست کيست بانک‌ها و پتروشيمي اکنون در دست چه کساني است و صادرات‌مان به کجا مي‌رود حتماً با اين وضعيت نمي‌شود در کشور رشد صورت بگيرد.»

وي با اشاره اينکه وقتي شما امنيت سپرده‌گذار را نمي‌توانيد برقرار کنيد کدام سرمايه‌گذار داخلي و خارجي مي‌آيد و اين مشکلات شما است، بيان کرد: من دولت نبودم اما ديپلماسي شهري بنده قوي‌ترين دوره ديپلماسي شهري در شهرداري تهران بوده و امروز دبيرخانه همه کلانشهرهاي آسيا به طور ثابت هميشه در تهران است و اين يکي از افتخارات ما در ديپلماسي سطح امروي است که =خودمان انجام داديم.

*آقاي روحاني! درباره 2هزار 200 ميليارد جواب دهيد

قاليباف همچنين خاطرنشان کرد: چون اينجا بداخلاقي صورت گرفت آنجايي که به شما گفتم و شما دروغ گفتيد و شما حتماً بايد درباره 2هزار  200 ميليارد جواب دهيد و املاک نجومي را هم چون آقاي روحاني گفت آقاي جهانگيري هم شما از اين واژه ستفاده کرديد و هم آقاي روحاني، شما زمين گرفتيد و در شهرک غرب متري 3 هزار تومان خريداري کرديد آن هم 800 متر، زمين به مساحت 385 متر گرفتيد بعد مي‌آيد به ديگران تهمت مي‌زنيد و تا فساد جمع نشود مشکل حل نخواهد شد.

وي افزود: بنده ابتدا اجازه مي‌خواهم چون در مناظره قبل به مردم عزيزمان قول دادم در مناظره امروز ليست اموالم را اعلام کنم، چون معتقد بودم شفاف‌سازي مهم‌ترين موضوع براي رشد اقتصادي است، گفتم خوب است که همه ما نامزدها اموال خودمان را براساس قانون به اطلاع مردم برسانيم، البته قانون مي‌گويد بايد به قوه قضاييه اعلام کنيم اما معتقدم بايد به مردم اعلام کنيم.

* کل دارايي‌ خودم و بستگانم را طبق قانون در کانال تلگرامي‌ام گذاشته‌ام

قاليباف با اشاره به اينکه کل دارايي‌ خودم و بستگانم را طبق قانون در کانال تلگرامي‌ام گذاشته‌ام تا معلوم شود دارايي من کجاست و چه ميزان است، اين موضوع اگر اتفاق بيفتد مي‌تواند بسيار مؤثر باشد، گفت: حتماً در موضوع کشاورزي و امنيت غذايي و امنيت ملي ما حتي با محدوديت‌هايي که در حوزه آب داريم، بايد به سمتي برويم که در اقلام ويژه و حياتي خودکفا باشيم، لذا اين برنامه کاملاً پيش‌بيني شده است، سياست‌هاي کلان‌مان را هم مشخص کرده است.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري ادامه داد: ما همان سند چشم‌انداز 20 ساله و برنامه ششم توسعه را براي کشاورزي دنبال مي‌کنيم، مخصوصاً براي روستاها و براي آن يک ميليون و 200 هزار شغلي که اشاره کردم بايد در روستاها ايجاد شود، در روستاها با همين نگاه کشاورزي و صنايع کوچک و صنايع خانگي اين کار انجام خواهد گرفت.

* تا زماني که در مبارزه با فساد و رانت حل نشود چه در هيچ حوزه‌اي موفق نخواهيم شد

وي همچنين عنوان کرد: معتقدم تا زماني که در مبارزه با فساد و رانت حل نشود چه در حوزه کشاورزي، چه در حوزه صنعت و چه در حوزه صنايع ديگر، حتماً موفق نخواهيم شد که به نقطه کامل خودکفايي کامل برسيم و بتوانيم کار صادرات را هم انجام بدهيم که بنده در اين زمينه نکاتي دارم که در جمع‌بندي نهايي در حوزه شفاف‌سازي آنها را مطرح خواهم کرد.

قاليباف با اشاره به اينکه دوست داشتم در پايان مطلبي را خدمت ملت ايران مطرح کنم، گفت: اما چون جناب آقاي روحاني و جناب آقاي جهانگيري مطالبي را گفتند، بنده بايد پاسخ دهم، چرا بايد بگويم، چون فکر مي‌کنم اگر به اين موارد اشاره نکنم حق اين مردم محروم و مظلوم و حق همه ايراني‌ها را در حقيقت ضايع کردم، اين موارد بايد روشن شود.

* آقاي روحاني! حتماً با داشتن زمين 800 متري ديگر شجاعت برخورد با متخلفان را نخواهيد داشت

وي با بيان اينکه امروز مشکل اساسي عدم رشد اقتصادي کشور «فرصت‌هاي نابرابري» است که در حوزه اقتصادي و اجتماعي پيش آمده است، تصريح کرد: جناب آقاي روحاني! جنابعالي مي‌فرماييد هر کسي هست با او برخورد شود، خوب اولين برخورد را خود شما انجام دهيد، شما که مطلع هستيد که بستگان شما در کنار شما امروز در حوزه‌هاي مالي، اقتصادي و بانکي چه مي‌کنند، بنده مطمئنم شما (آقاي روحاني)‌ مطلع هستيد، چرا برخورد نمي‌کنيد چون خود شما هم از اين رانت استفاده مي‌کنيد، وقتي استفاده کرديد قطعاً ديگر نمي‌توانيد برخورد کنيد.

قاليباف برهمين اساس اضافه کرد: آقاي روحاني! جنابعالي وقتي که زمين حدود 800 متري به قيمت 2.5 ميليون تومان به عبارتي متري 3 هزار تومان را در سال 70 مي‌گيريد، حتماً ديگر شجاعت برخورد با متخلفان را نخواهيد داشت، اين درد کشور است.

وي يادآور شد: جناب آقاي جهانگيري! شما باز مي‌گوييد نمي‌خواهم بگويم، اما باز دروغ‌تان را مطرح مي‌کنيد، به مردم بگوييد که 385 متر زمين را در دهه هشتاد به متري 140 هزار تومان در ونک از بيت‌المال گرفتيد، بعد مي‌آييد به ما مي‌گوييد املاک نجومي؟! چرا به مردم بدبخت نمي‌دهيد، چرا اينگونه زمين‌ها را به مردم نمي‌دهيد، آن هم به نقد و اقساط، شما مي‌خواهيد با فساد مبارزه کنيد، درد ما اين موارد است.

* 6 ميليون بيکار در کشور هم‌اکنون چه کار کنند؟

اين کانديداي انتخابات رياست‌جمهوري خاطرنشان کرد: بنده اگر حق مردم مطرح نبود حتماً اينگونه مسائل را مطرح نمي‌کردم، ما هر آنچه را از دولت شما مي‌گوييم، اين را مي‌فهميم که يا مي‌گوييد نداريم، يا مي‌گوييد نمي‌شود و يا مي‌گوييد نمي‌توانيم.

وي اضافه کرد: بنده اسنادي که مربوط به زمين‌هاي آقاي روحاني و آقاي جهانگيري است، آورده‌ام که به نام شخص هر دو اين بزرگواران است؛ به همين دليل است که مي‌گوييد نمي‌توانيم، نداريم، نمي‌شود؟! پس اين 6 ميليون نفر بيکار کشور و سالانه يک ميليون بيکار ديگري هم که اضافه مي‌شوند، چه کار کنند؟

قاليباف اظهار داشت: ما يک درصد جمعيت دنيا را داريم، يک درصد خاک دنيا را و 5 درصد منابع دنيا را در اختيار داريم، چرا نمي‌توانيد اداره کنيد و مردم ما در اين سرزمين (با اين همه منابع) فقيرانه زندگي‌ مي‌کنند، به خاطر اينکه مديريت نداريم، به خاطر اينکه اين فساد وجود دارد.

کانديداي دوازدهمين دوره اتنخابات رياست‌جمهوري در بخش پاياني سخنان خود خاطرنشان کرد: ما سيستم‌ها را هوشمند نمي‌کنيم، اصلاح ساختاري نمي‌کنيم، من نمي‌خواهم اين را بگويم، هرچه بگندد نمکش مي‌زنند، واي به آن روزي که بگندد نمک؛ ما بايد شجاعانه بايستيم، با فساد مبارزه کنيم، حق مردم را بدهيم، به مردم خدمت کنيم؛ ما بر اين باوريم حتماً همه ما ان‌شاءالله دلسوز مردم خواهيم بود.

 

 

هاشمي‌طبا: چگونه از 114 اسکله رسمي قاچاق وارد مي‌شود؟

سيدمصطفي هاشمي‌طبا کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سخنان اسحاق جهانگيري اظهار داشت: بسيار متأسفم در کشوري که تضمين شده توسط رزمندگان، شهدا و مرزداران هستند، تا اين حد کالاي قاچاق وارد کشور مي‌شود.

*چگونه برخي افراد از اسکله‌هاي رسمي قاچاق وارد کشور مي‌کنند؟

هاشمي‌طبا با اشاره به برخي از اطلاعات در روزنامه‌ها گفت: از 114 اسلکه اصلي قاچاق وارد کشور مي‌شود، چگونه برخي افراد از اسکله‌هاي رسمي قاچاق را وارد حيطه کشور مي‌کنند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه مي‌گويند گمرک ايران مبادي را جلوگيري از قاچاق محکم کرده است‌،گفت: از مناطق آزاد 450 ميليون دلار قاچاق وارد کشور مي‌شود؛ بايد مشخص شود چه کساني از 114 اسکله کشور قاچاق وارد مي‌کنند و چرا اين افراد تا کنون شناخته نشده‌اند و چرا به مردم معرفي نمي‌شوند؟

هاشمي طبا در پاسخ به اظهارات ميرسليم اظهار داشت: خوشحالم که سه سال يعني از سال 67 تا 72 در مرکز توسعه صادرات بودم و اين امر را به وضوح ديده و لمس کرد‌ه‌ام، آن زمان تعداد صادرات ما از 400 ميليارد دلار به 5 ميليارد دلار رسيد و 50 نمايشگاه در داخل برگزار شد و در نمايشگاه خارجي نيز شرکت داشتيم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: امروز صادرات ما به 45 ميليارد دلار رسيده که بخشي از اين صادرات مربوط به خدمات مهندسي به ارزش افزوده 100درصد است و اين افتخار براي جمهوري اسلامي است که مهندسين ما در 500 کشور دنيا وجود دارند.

وي با تأکيد بر اينکه ما بايد بهترين کالا را براي صادرات توليد کنيم، گفت: نبايد اول بگوييم صادرات بعد مصرف داخل چرا که همين مسئله باعث مي‌شود مصرف داخل بر صادرات بچربد.

*با مشاغل زود‌بازه نمي‌توان اقتصاد مقاومتي را محقق کرد

هاشمي طبا همچنين معتقد است که با مشاغل زود‌بازه نمي‌توان اقتصاد مقاومتي را آنگونه که بايد و شايد محقق کرد.

*بدون ترديد مشکلات بانکي از دولت‌هاي قبلي به ارث رسيده است

هاشمي طبا در پاسخ به اظهارات روحاني گفت:‌ بدون ترديد مشکلات بانکي از دولت و دولت‌هاي قبلي به ارث رسيده است اينکه نگوييم دولت قبل جه کرده است مراجعه به تاريخ را معوق کرده‌ايم. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود:‌ طبيعتاً آنچه در گذشته در کشور رخ داده، تأثير مستقيم بر شرايط فعلي دارد.

*نظام بانکداري فعلي ما يک نظام بانکداري اروپايي است

وي با بيان اينکه نظام بانکداري فعلي ما يک نظام بانکداري اروپايي است، گفت: ما عقود اسلامي را بر بانک‌ها سوار کرده‌ايم و از آن به  عنوان يک پوشش استفاه مي‌کنيم و مسئولان بانک‌ها دقيقا نمي‌دانند چه چيزي را امضا مي‌کنند؟

به اعتقاد هاشمي طبا اگر قرار است بانک به توليد، کشاورزي و صادرات کمک کند، بايد شفاف باشد بنابراين يعني موضوع قرض دادن و وام دادن به طور شفاف بايد از سوي بانک‌ها مطرح شود. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تأکيد کرد:امروز بانک‌هاي ما به موسسات سرمايه‌داري تبديل شده‌اند و حتما بايد در قانون بانک‌داري تجديد نظر اساسي صورت گيرد.

هاشمي طبا در پاسخ به اين پرسش که «برنامه دولت شما براي رونق توليد و ايجاد اشتغال پايدار در صنعت کشاورزي، خدمات براي جوانان و فارغ‌ التحصيلان دانشگاهي چيست»،‌گفت: طبيعي است که عظمت و استدلال و آينده ايران بايد بر اساس توليد و ايجاد امکانات مختلف فراهم شود.

وي زيربناي حل همه مشکلات را حفظ ايران عنوان کرد و با طرح اين پرسش که ما پس از 8 سال دفاع مقدس براي ايران چه کرديم، گفت: نفت، گاز، آب، خاک، جنگل، هوا و رودخانه‌هاي ايران را در اختيار داشتيم و ما دست به تخريب آنها زديم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تأکيد کرد: اولين تلاش براي اين مسئله احيا و کشاورزي مدرن است چرا که من اصلاح سرزمين ايران را مهمتر از هر اقدام صنعتي مي‌دانم.

*حيات ايران به اصلاح  کشاورزي و سرزميني برمي‌گردد

هاشمي طبا با بيان اينکه بنده خودم يک مدير صنعتي هستم،‌گفت: حيات ايران ما به اصلاح  کشاورزي و سرزميني برمي‌گردد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري جذب سرمايه‌گذاري خارجي و داخلي، اصلاح نظام بانکي، استفاده از نيروهاي کارآفرين و توليد اکسپروت اورينتت را مهمترين امر در اقتصاد مقاومتي و توليد عنوان کرد. 

وي با بيان اينکه کارآفريني و توليدات کار هر کسي نخواهد بود، گفت: شايد اين کارآفرينان و صادرکنندگان ما جز همان 4 درصد باشند اما تجميع سرمايه ضروري و مفيد است.

هاشمي طبا با تأکيد بر اينکه بايد توليد خود را صادرات‌محور کنيم،‌ گفت: توليدات بر اساس صنايع زودبازده جواب نمي‌دهد بلکه صنايع بايد ريشه داشته باشد تا بتوانيم رونق صنعتي و توليدي در کشور ايجاد کنيم.

هاشمي طبا در ادامه سخنان خود خطاب به مصطفي آقاميرسليم گفت: ايشان 15 سال رئيس هيأت مديره يک شرکت موتورسازي در شمال ايران بودند توضيح دهند که در اين 15 سال چه تحولي ايجاد کرده‌اند و اکنون آن شرکت در چه وضعي قرار دارد؟

*اگر صنعت بر مبناي صادرات شکل نگيرد، محکوم به فناست

وي تأکيد کرد:بنده بارها با توجه به سابقه خود تأکيد داشتم که اگر صنعت بر مبناي صادرات شکل نگيرد، محکوم به فناست.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود:‌چرا بسياري در مجلس و نقاط مختلف چراغي که به خانه رواست را چرا به دست استکبار جهاني مي‌دهند؟ چرا بايد کارگر ايراني زحمت بکشد و کار بکند اما براي خارجي‌ها بفرستيد و آنها از آن استفاده کنند.

هاشمي طبا افزود: صنعت ما بايد بر اساس توليد بزرگ‌تر و صادرات قابل قبول شکل بگيرد اما امروز فقط بر مبناي رفع نياز داخلي است.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در مورد تعطيلي برخي از کارخانه‌ها و مراکز توليدي گفت بسياري از اين کارخانه‌هايي که تعطيل شده‌اند دچار استهلاک فني هستند.

وي در اين قسمت از سخنان خود مجدداً با تأکيد بر اينکه با صنعت و کشاورزي نمي‌توان اشتغال ايجاد کرد، اظهار داشت: ايجاد اشتغال درست، تنها از طريق صنعت توريستم صورت مي‌گيرد.

*توليد بايد قابل صادر کردن باشد

وي ادامه داد: برخي‌ها مي‌گويند که ما سالي يک ميليون شغل درست مي‌کنيم، بنده هم قول مي‌دهم که در هر ماه يک ميليون شغل توليد مي‌کنم يعني يک شرکت خشت‌سازي توليد مي‌کنم و به جوانان مي‌گويم که قالب خشت درست کنند در حالي که توليد بايد قابل صادر کردن باشند.

هاشمي طبا با تأکيد بر اينکه ما در صنايع وابسته صنعت خودرو و وابسته به ساختمان دچار مشکل هستيم، گفت: تمام شرکت‌هاي ايراني بايد بدانند که نمي‌توانند فقط در ايران محصولاتشان را بفروشند بلکه بايد در بازارهاي جهاني نيز مشتري پيدا کنند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه برخي‌ها با هرگونه سرمايه‌گذاري خارجي در مطبوعات مخالفت مي‌کنند، تصريح کرد: هر قراردادي که نوشته مي‌شود مي‌گويند استعماري است اگر قرار است آنها سرمايه بياورند بايد منافع آنها هم حفظ شود نه اينکه فقط به منبر برويم و حرف‌هاي بيخود بزنيم و بعد انتظار داشته باشيم صنعت کشاورزي شکوفا شود.

وي در ادامه سخنان خود در پاسخ به سيدابراهيم رئيسي گفت:‌آقاي رئيسي در مورد يارانه‌ها مي‌گويد «برخي منابع تعيين شده» ايشان بفرمايند کدام منابع تعيين شده وجود دارد؟

هاشمي طبا افزود: در دولت نهم و دهم با يارانه نقدي مسکن سه برابر، ميوه 10 برابري و بنزين 8 برابر شد. يعني ما به مردم گفتيم که 45 هزار تومان در جيب شما قرار مي‌دهيم اما 500 هزار تومان به خاطر 36 درصد تورم از جيبشان درآورديم. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري معتقد است که اگر بخواهيم دوباره يارانه را سه الي چهار برابر کنيم، به جاي 250 هزار تومان پولي که به مردم مي‌دهيم 800 هزار تومان از آنها دريافت خواهيم کرد.

*يکي از توفيقات دولت يازدهم کنترل تورم بوده است 

وي با تأکيد بر اينکه يکي از توفيقات دولت يازدهم کنترل تورم بوده است،‌اظهار کرد:‌اين نبايد فراموش شود به خاطر رأي‌‌آوري، رأي دادن مردم به يارانه بدون اينکه منابع را معرفي کنيم اعلام کنيم که منابع تعيين شده‌اند. مگر قرار است يارانه و منابع از آسمان ببارد؟ 

هاشمي طبا با اشاره به درآمدهاي دولت گفت:‌ ماليات، مابه‌التفاوت ارز، گمرک و  فروش عامل‌هاي انرژي چهار منابع درآمدي دولت هستند بنابر اين منابع ديگر از کجا تعيين شده است.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به قاليباف گفت: سند 1404 اهداف بسيار والايي دارد اما واقعيت اين است که ما به حرف اقتصاددان‌ها که راه حل علمي مي‌دهند گوش فرا نمي‌دهيم و بر اساس داده‌هايي که به ما مي‌رسد مي‌خواهيم علم را تغيير دهيم.

وي افزود: ما بايد در مقابل تحريم‌کنندگان کمربند خود را محکم مي‌بستيم و با بسيج نيروهاي مردمي حرکت متقابل در برابر تحريم‌کنندگان انجام مي‌داديم اما از تحريم‌کنندگان کالاها را گران‌تر خريديم و به مملکت رنگ و روغن زديم.

به اعتقاد هاشمي طبا توسعه، توليد و پيشرفت به جز تمرکز سرمايه راه‌حل ديگري ندارد و با سياه‌نمايي و گفتن اينکه همه چيز خوابيده توسعه ايجاد نمي‌کند چرا که امروز مردم و بسياري از کارخانه‌ها در حال فعاليت هستند. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه يک فيلم در خارج از کشور از سوي يک ايراني ساخته مي‌شود و همه مي‌گويند اين ضد انقلاب است،‌گفت: ما از اين تريبون بدترين سياه‌نمايي‌ها را اکنون در کشور انجام مي‌دهيم بنابر اين اگر مي‌خواهيم کاري صورت گيرد بايد به اقتصاددان‌ها و بازرگانان باتجربه توجه کنيم.

وي افزود: اگر مي‌خواهيم توسعه پيدا کنيم بايد از همه چيز خود بگذريم و در راه توسعه بگذاريم. چرا که با فراخناي و شعار راحت‌طلبي به سند 1404 نمي‌رسيم و با اين روند در 1424 هم به سند 1404 نخواهيم رسيد.

هاشمي طبا در پاسخ به اين پرسش که چه برنامه‌اي براي اصلاح نظام مالياتي کشور و حمايت از توليد و اشتغال داريد،‌گفت: من با اعلام دارايي‌ها مخالف هستم و هيچ قانوني نيز در اين زمينه وجود ندارد.

وي با تأکيد بر اينکه ملاک پول داشتن و يا نداشتن افراد نيست،‌گفت: چه بسا کساني باشند که فقير باشند اما کيسه بدوزند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري به بقيه نامزدها پيشنهاد داد: نامزدها نسبت به اعلام منابع پولي ستاد خود به طور مشخص با ارائه‌دهندگان يعني نام آنها را نيز ببرند اهتمام داشته باشند و مخارجي که انجام دادند را اعلام کنند.

هاشمي طبا با تأکيد بر اينکه بايد در خصوص ماليات، افراد را مثل کشورهاي اروپايي رصد کنيم، گفت: بايد درآمدهاي واقعي را رصد و سيستم جامع مالياتي را اجرا کنيم.

وي با تأکيد بر اينکه 40 درصد از افراد ماليات پرداخت نمي‌کنند، گفت: بايد جامعه مالياتي را طراحي و اجرا کنيم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در حمايت از توليدگران گفت: اين قشر فشار بسيار زيادي را تحمل مي‌کنند و بايد از طريق بيمه‌هاي اجتماعي  نسبت به کساني که توليدات صادراتي دارند معافيت توليدي در نظر گرفت.

 

روحاني: اگر کالا در داخل ارزان توليد شود ديگر شاهد کالاي قاچاق نخواهيم بود

حسن روحاني کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در سومين مناظره زنده تلويزيوني، اظهار داشت: در مسأله قاچاق و مفاسد اولين توجه ما بايد اين باشد که ما بايد به ريشه‌هاي مسأله بپردازيم و چرا اصلاً قاچاق به وجود مي‌آيد، ما اگر بتوانيم کيفيت توليد داخل را بالا ببريم و بتوانيم با قيمت ارزان کالا توليد کنيم ديگر قاچاقي نخواهد آمد. هم اکنون در دنيا ديگر کالاي قاچاق معنا ندارد. قاچاق در جهان به معناي قاچاق اسلحه، مواد مخدر يا انسان و قاچاق کالا به اين صورت که گفته مي‌شود در جهان نداريم. 

وي در ادامه افزود: ما بايد در کشور رقابت آزاد ايجاد کنيم و براي اينکه اين مهم تحقق يابد بايد به بخش خصوصي مهلت دهيم نه اينکه خصولتي‌ها بيايند و همه فضا را بگيرند،‌همچنين گروه‌هايي که حامي امنيتي و سياسي دارند نگذارند رقابت آزاد ايجاد شود، با رقابت آزاد است که ما مي‌توانيم کالاي خوب توليد کنيم و جلوي قاچاق را از ريشه بگيريم. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تأکيد کرد: روستاهاي مرزي ما بايد تبديل به مراکز توليدکننده شوند همچنين استان‌هاي مرزي نيز بايد به استان‌هاي صادرکننده تبديل شوند و اگر اين محقق شود جلوي بسياري از کالاهاي قاچاق گرفته خواهد شد.

روحاني با بيان اينکه ما بايد شفاف‌سازي کنيم،‌گفت: ما بايد به رسانه‌ها اجازه دهيم حرف بزنند اگر رسانه‌اي حرفي زد و گفت چرا فساد در املاک نجومي به وجود آمده و اين املاک به چه کساني داده شد فوري نرويم او را دستگير کنيم و آزادش بگذاريم تا حرفش را بزند تا بدين وسيله جلوي مفاسد گرفته شود.

وي تأکيد کرد: ما بايد دولت الکترونيک ايجاد کنيم تا همه چيز شفاف و جلوي قاچاق گرفته شود.

*اين دولت بازار صادرات را با برجام باز کرد

روحاني خطاب به ميرسليم،‌ گفت: مسأله صادرات مسأله بسيار مهمي است و اين دولت افتخارش اين است که بازار صادرات را با برجام باز کرد، پتروشيمي ما که در انبارها مانده بود و نمي‌توانست صادر شود، صادر شد همچنين ميعانات ما که ماه‌ها بر روي آب‌ها باقي مانده بود صادر شد، نفت خامي که آقاي ميرسليم اشاره کرد اين صادرات نفت خام بر اساس قانون مجلس و چارچوب سياست‌هاي کلي است و از ايشان متعجبم. 

وي ادامه داد: ما منبع‌هاي مشترک داريم، در پارس جنوبي علاوه بر گاز نفت هم داريم که براي اولين بار امسال شروع کرديم به استخراج نفت خام که ايشان مي‌گويند ما اين را استخراج نکنيم و بگذاريم قطري‌ها استخراج کنند همچنين ما در غرب کارون امروز 300 هزار بشکه مي‌توانيم نفت صادر کنيم که قبلا حدود 50 يا 60 هزار بشکه بود لذا اين مسير را بايد تا 700 هزار بشکه ادامه دهيم، ايشان مي‌گويند در غرب کارون نفت استخراج نکنيم تا عراقي‌ها ببرند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تأکيد کرد: قدرت اقتصادي ما در دنياي امروز يک بخشي از آن به خاطر حضور ما در بازار نفت است. يکي از افتخارات ما اين است که در ديپلماسي نفتي و در اوپک توانستيم حق خودمان را پس بگيريم و بدين ترتيب بازار خودمان را پس بگيريم، بازار ما را عربستان استفاده مي‌کرد و ما اين بازار را از عربستان در اوپک پس گرفتيم و همه کشورها توليد نفتشان را کاهش دادند به جز ايران که توليد نفت خودش را افزايش داد اما اکنون ميعانات ما از اين به بعد در پالايشگاه ستاره خليج‌فارس پالايش خواهد شد و ما ديگر نيازي نيست که ميعانات در سال‌هاي بعد صادر کنيم. 

روحاني در پاسخ به اين سؤال که مهمترين مشکل نظام بانکي از نظر جنابعالي چيست و چه برنامه‌اي براي تسهيل ارائه وام‌هاي هدفمند به توليد،‌خدمات و مسکن و ازدواج جوانان و غيره داريد؟، گفت: يکي از ارکان بزرگ براي اقتصاد امروز و فرداي ما بانک‌ها هستند، تصميم ما در حوزه عمراني اين است که اين بودجه را با همکاري و تقويت بانک‌ها بتوانيم افزايش دهيم، با همکاري هم بتوانيم طرح‌هاي عمراني را انجام دهيم.

وي ادامه داد: بانک‌ها نياز به اصلاح دارند، برخي از مؤسسات غيرمجاز در دولت قبل به وجود آمدند که بخشي از وقت ما را در دولت يازدهم همين‌ها گرفت که چگونه اصلاح کنيم و چگونه پول‌ها را برگردانيم و چه اقداماتي را انجام دهيم کار زيادي که براي همين بانکي که مربوط به دستگاه آقاي رئيسي يعني ميزان مي‌شود که تلاش زيادي شد تا ما بتوانيم آن مشکلات را حل کنيم، براي اينکه بانک‌هاي ما تقويت شوند تقريباً سرمايه بانک‌هاي دولتي را دو برابر کرديم براي اينکه بتوانند در قبال مسائل اقتصادي تلاش کنند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تأکيد کرد: بانک‌ها را اولاً ما براي توليد نياز داريم و در سال 95 نيز به 24 هزار واحد توليدي تسهيلات پرداخت شد که اين تسهيلات باعث شد که اين بنگاه‌هاي کوچک و متوسط که برخي از آنها تعطيل شده بود و يا بخشي از آنها از نصف توان بهره‌مند بودند امروز به طور کامل فعال شوند. 

روحاني با بيان اينکه ما از طريق بانک‌ها مي‌توانيم سرمايه خارجي را جذب کنيم، گفت: ما  اگر بخواهيم در کشور وضع زندگي و معيشت مردم درست شود و فقر ريشه‌کن شود و اقتصاد ما به عنوان قدرت بزرگ ملي ظهور پيدا کند يکي از راه‌هايش تقويت بانک‌ها و گرفتن اعتبارات از بانک‌هاي مختلف است. امروز خوشحالم که بگويم ما با يکي از بانک‌هاي خارجي براي 10 ميليارد دلار به منظور سرمايه‌گذاري در ايران به توافق رسيديم لذا اگر مي‌خواهيم کشور را به رونق برسانيم بايد از سرمايه داخلي و خارجي استفاده کنيم و اتفاقاً براي تحول در زندگي مردم هم نياز داريم صادرات را افزايش دهيم. 

*در طرح تحول سلامت داريم يارانه پرداخت مي‌کنيم

وي گفت: دوستان ما مرتب مي‌گويند ما به مردم براي شغل پول مي‌دهيم و يا براي يارانه به مردم پول مي‌دهيم و نمي‌ گويند اين پول را از کجا مي‌آورند آيا از بانک مرکزي مي‌گيريم و پرداخت مي‌کنيم و اين به معناي اين است که از يک جيب مردم مي‌گيريم و به آن جيب مردم مي‌گذاريم يعني تورم 50 و 70 درصد، لذا ما اين پول را از کجا مي‌خواهيم بياوريم چرا نمي‌گويند منابع آن کجا است و از کجا به دست مي‌آيد، اکنون 70 ميليارد منابع يارانه ما است که طبق قانون مجلس دارد به صورت يارانه نقدي و غيرنقدي تقسيم مي‌شود و اکنون مردم ما يارانه نقدي را بيشتر دوست دارند يا طرح تحول سلامت؟ 

روحاين ادامه داد: ما در طرح تحول سلامت داريم يارانه پرداخت مي‌کنيم و همچنين برنامه ما براي شغل روستايي در دولت بعد اين است که به هر روستايي که براي اشتغال خود سرمايه بياورد ما بتوانيم دو برابر آن از طريق بانک‌ها به او تسهيلات پرداخت کنيم تا شغل روستايي راه بيفتد.

روحاني تأکيد کرد: آقاي رئيسي تاکنون چند بار گفته‌اند که خوب است بين دولت فعلي و دولت گذشته مناظره شود، ما با خود آقاي رئيسي مذاکره کنيم چرا که همه آن افراد دولت قبل اکنون در ستاد ايشان هستند و همه آنها هم براي ايشان برنامه مي‌نويسند. عيبي ندارد ما حاضريم با آقاي رئيسي نسبت به همه مسائل موضوعي کشور گذشته و آينده مذاکره بگذاريم با حضور همه خبرنگاران تا موضوعات روشن شود. 

وي افزود: ايشان درباره گذشته تأکيد داشتند مگر شما آن زمان در قوه قضاييه نبوديد و در دولت قبل؟ چطور رسيدگي نکرديد؟ چطور 3.6 ميليارد دلار پول مردم ايران را آمريکايي‌ها توانستند ضبط کنند در حالي که در سال 86 الي 87 ما 10 ماه فرصت داشتيم که تمام اين پول و اوراق را برگردانيم،‌قوه قضاييه و دستگاه‌هاي نظارتي و شما که در بازرسي کل کشور بوديد چه کار کرديد؟ در آن دولت که نفت به يک آدم فاسد داده شد شما چه کار کرديد؟ 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، اضافه کرد: در همين تأمين اجتماعي که يکي از دوستان قضايي شما در آنجا بود و بسياري از مفاسد نفتي از همان تأمين اجتماعي شروع شد و اکنون 3.8 ميليارد دلار پول مردم ايران معلوم نيست کجاست و با امضاي چه کساني اينها داده شد، برخي از‌ آنها را آقاي رئيسي کاملاً مي‌شناسد به هر حال ايشان در قوه قضاييه و سازمان بازرسي بودند چطور اينها در دولت قبل رسيدگي نشد؟ مگر دولت قبل سازمان بازرسي و قوه قضاييه نداشته، چطور اکنون کوچک تخلفي رخ مي‌دهد سخنگوي قوه قضاييه فوري مي‌آيد مي‌گويد که البته کار خوبي هم مي‌کند و اگر عادلانه باشد بسيار خوب است. اين سخنگوي قوه قضاييه در دولت قبل کجا بود در شرايطي که براي مردم پيش آمد؟ 

وي تأکيد کرد: اينکه دارو در خيابان نبود و مردم براي تهيه آن صف بسته بودند و اينکه در بيمارستان‌ها وسايل جراحي و سوزن جراحي نبود شماها مگر آن زمان مسئول نبوديد و نظارت نمي‌کرديد؟ چرا نيامديد به مردم بگوييد و اعلام کنيد و اکنون داريد اين صحبت‌ها را مي‌کنيد. 

روحاني با بيان اينکه در سخنانتان مي‌گوييد به آينده حواله مي‌دهيم،‌ تأکيد کرد: مگر کشاورزي در آينده خوب مي‌شود؟ ما در زمينه گندم دو سال است که خودکفا شده‌ايم و مگر مي‌شود آن را به آينده حواله داد. ما 21 ميليون تن مواد غذايي‌مان در اين دولت افزايش يافت مگر مي‌شود آن را به آينده حواله داد. کشاورزان ما پول گندم را در سال جاري 17 برابر سال 91 پرداخت کردند مگر ما اين کار را حواله به آينده مي‌توانيم بدهيم، نه اين طور نيست البته نمي‌توانيم بگوييم وضع کشاورزان بدون نقض و اشکال است لذا بايد اشکالات رفع شود و مسائل را بيشتر رفع کنيم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري يادآور شد: در گذشته حدود 15.1 درصد ميزان معوقات بانکي بوده که امروز اين معوقات حدود به 10 درصد رسيده است ما توانسته‌ايم بانک‌ها را در مسير درست قرار دهيم،‌ نظارتي که امروز بر بانک‌ها مي‌شود اصلاً با دولت قبل قابل مقايسه نيست، خود آقاي قاليباف مي‌داند در بانک خودشان نظارت بانک مرکزي ما امروز خيلي بهتر از سال‌هاي قبل شده البته کمک کرديم و مصوبه شوراي عالي امنيت ملي بوده همچنين دستور رهبري بوده و همه هم کمک کرده‌اند. در سال گذشته 9 هزار ميليارد تومان وام ازدواج پرداخت کرديم و 17 هزار ميليارد تسهيلات به بنگاه‌هاي کوچک و متوسط پرداخت کرديم و به طور کلي 43 درصد بيشتر تسهيلات پرداخت شد. 

وي گفت: لذا ما نبايد غيراخلاقي حرف بزنيم،‌ آقاي قاليباف چرا غيراخلاقي و کلام غيراخلاقي به کار مي‌بريد شما که به اين نياز نداريد شما در طول اين 4 سال با همه امکاناتتان عليه اين دولت کار کرديد و هر روز تخريب کرديد،‌ شما و دوستانتان در شمال تهران ساختمان‌هاي مجلل گرفتيد، شبانه‌روز عليه دولت فيلم درست کرديد،‌ در روزنامه‌هاي خودتان تمام تيترها عليه دولت بوده و اکنون ديگر بيش از اين نيازي به تخريب نيست، هم اکنون شبانه دوستان شما سي‌دي و جزوه پخش مي‌کنند که البته فکر مي‌کنم نيازي به اين حرف‌ها نباشد شما به اندازه کافي تخريب کرده‌ايد و مردم در روز جمعه 29 ارديبهشت تصميم خودشان را اعلام خواهند کرد.

روحاني خطاب به هاشمي‌طبا، اظهار داشت: يکي از راه‌هاي رونق توليد سرمايه‌گذاري است البته ما در مسأله فناوري هم بايد بسيار کار کنيم که شرکت‌هاي دانش‌بنيان در اين دولت بسيار موفق بوده و 300 شرکت در اين زمينه به خوبي دارند فعاليت مي‌کنند و راه دوم سرمايه است،‌ ما با موفقيت در توافق هسته‌اي درآمدمان در سال جاري 20 ميليارد اضافه مي‌شود و تصميم ما بر اين است که اين 20 ميليارد دلاري که از پول نفت و ميعانات اضافه مي‌شود را چون به هر حال فروش ما دو برابر نسبت به گذشته شده است از اين 20 ميليارد دلار مي‌خواهيم 15 ميليارد آن را با همکاري بانک‌ها براي توسعه سرمايه‌گذاري تخصيص دهيم و اين اشتغال که مي‌گوييم مي‌خواهيم درست کنيم بايد راه‌حل آن را پيدا کنيم.

وي تأکيد کرد: راه‌حل ما براي اشتغال اين است و در برنامه دولت دوازدهم هم به تفسير آورده‌ايم که از اين 20 ميليارد درآمدي که خواهيم داشت 15 ميليارد آن را براي توسعه و سرمايه‌گذاري با همکاري بانک‌ها، خواهيم گذاشت و 3 تا 5 ميليارد هم براي حمايت از محرومين و قشرهاي آسيب‌پذير مي‌گذاريم و اکنون لايحه 1.5 ميلياردي هم به مجلس برده‌ايم براي توسعه اشتغال و اين کار را ادامه مي‌دهيم تا روستاييان و مناطق محروم ما بتوانند با پولي که مي‌آورند و دو برابر آن پول که دولت مي‌دهد بتوانيم مشاغل براي آنها را ايجاد کنيم. 

*يک عده‌اي به دنبال بازگشت به 4 سال قبل هستند

روحاني خطاب به رئيسي، گفت: بسيار مهم است که مردم بدانند يک عده‌اي به دنبال بازگشت به 4 سال قبل هستند و خيلي روشن دارند مي‌گويند که همانطور که آن دولت پول پخش مي‌کرد ما هم بيشتر مي‌خواهيم پول پخش کنيم اين مسيرش کاملاً روشن است. آن زمان 17 هزار ميليارد تومان مي‌توانستند براي يارانه پرداخت کنند که 42 هزار ميليارد تومان دادند و تخلف کردند و پرونده‌هايشان هم موجود است و امروز هم 70 هزار ميليارد تومان وجود دارد که مي‌توان همه اينها را به پول تبديل کرد و به مردم داد و بهداشت و درمان را به شرايط سابق برگردانيم و گازرساني به روستاها را متوقف کنيم، يارانه مربوط به کشاورزان را متوقف کنيم و اين کارها را مي‌شود کرد لذا ما معتقديم يارانه‌اي که فعلاً وجود دارد ادامه پيدا مي‌کند همين يارانه‌اي که وجود دارد برنامه ما اين نيست که اين يارانه را بخواهيم قطع کنيم، برخي ستادهاي انتخاباتي که تبليغ مي‌کنند نادرست مي‌گويند.

وي افزود: برنامه يارانه تنها کافي نيست بلکه ما به دنبال نظام تأمين اجتماعي جامع هستيم که در برنامه دولت دوازدهم آورده‌ايم؛ قدم اول اين است که مستمري افراد کم درآمد را 3 برابر کرديم و از همين حالا هم پرداخت‌ها را شروع کرديم.

وي ادامه داد: قدم دوم اين است که افرادي که کف درآمدي‌شان در حد فقر مطلق است همه آنها در يک سايتي نام‌نويسي کنند و به همه آنها حقوقي در حداقل زندگي پرداخت شود. افرادي که در کشور ناتوان از کار هستند بايد غذا، مسکن و ضروريتشان را تأمين کنيم و افرادي که اشتغال ندارند بايد برايشان شغل درست کنيم و افرادي که شغل دارند اما حقوقشان کم است بايد حقوقشان را اضافه کنيم کما اينکه حداقل حقوق را بالاي يک ميليون و صد هزار تومان برديم و حداقل حقوق بازنشستگان را هم افزايش داديم و به يک ميليون و 150 هزار تومان رسانديم.

روحاني در پاسخ به قاليباف: سوالم اين است راجع به رشد اعلام کردند درآمد ملي کشور را دو و نيم برابر مي کند معني اش رشد 26 درصدي است؛ در هيچ کجاي دنيا سابقه چنين رشدي را سراغ نداريم؛ وي بگويد در کدام کشور چنين بوده است.

وي اظهار داشت: ايشان مي گويند پتروشيمي راه مي اندازند و مشکل اشتغال را حل مي کنند، ما امروز 54 ميليون تن محصولات پتروشيمي توليد مي کنيم. کجاست اين اشتغال؟ شغل مستقيم و غيرمتسقيم که پتروشيمي در دنيا ايجاد مي کند 15 هزار نفر است؛ در ايران 20 تا 30 هزار نفر است. 

وي افزود: رشد از طريق بهره‌وري و اشتغال است و بايد بگويند چه مقدار ايجاد مي کنند؛ در اين دولت براي اولين بار بعد از سند چشم انداز به رشد بالاي 8 درصد رسيديم. 

سوال:فرصت‌ها و تهديدات رشد نقدينگي چيست اگر رئيس جمهور شديد چه برنامه‌اي براي مديريت و مهار اين موضوع داريد؟

روحاني در پاسخ به اين سؤال گفت: قبل از اينکه به اين سؤال پاسخ دهم به نکته‌اي که برادرم آقاي رئيسي اشاره کردند پاسخ مي‌دهم، ايشان مي‌گويد من چرا در ماه‌هاي آخر براي افتتاح به استان‌ها رفته‌ام، بعد مي‌گويد چرا رفتيد مصوبات گذرانديد، ما مصوبه را 4 سال پيش گذرانديم و 4 سال هم کار کرديم و در اين سفرها رفتيم و افتتاح کرديم و شما از افتتاح ناراحت هستيد.

وي تأکيد کرد: شما مي‌گوييد چرا ما قانون را اجرا کرديم، در ماه‌هاي اوليه 96 و مي‌گوييد اين کار براي انتخابات است در حالي که ما اين قانون را در شهريور پارسال نوشتيم و دي ماه تقديم مجلس کرديم و مجلس هم تصويب کرد و ما هم آيين‌نامه آن را نوشتيم و تصويب کرديم و موظفيم به اجراي آن، شما ظاهراً با مسائل قانوني آشنا نيستيد با اينکه ادعا داريد يک مقداري هم حقوق خوانديد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، گفت: شما هنوز هم يک قاضي هستيد، شما اين گونه به مردم تهمت مي‌زنيد؟ شما مي‌خواهيد رئيس جمهوري شويد که از حقوق ملت ايران دفاع کنيد؟ شما چرا اتهام مي‌زنيد بدون دليل و دادگاه، بنده با هيچ کس عهد اخوت ندارم و هر کسي در هر کجا تخلف کرده بايد با ا شد مجازات با او برخورد شود و هيچ کس مانع اين کار نشده، شما داريد کارهاي انتخاباتي مي‌کنيد، آقاي رئيسي اگر شما با فساد مخالفيد در آن پرونده 12 هزار ميلياردي که يک سمتش آن قاضي بود که ميلياردها تخلف کرده و عزل شد و يک سمت هم همکار شما در آن جاي محترم بود که الان فرار کرده و يک سمت آن نيز آن مقام ولتي بود که الان در ستاد شما است.اگر شما واقعا با فساد مخالفيد چرا فساد روشن پرونده‌اي که شما از آن مطلع هستيد چرا پس از همان اشخاص استفاده مي‌کنيد. من نمي‌خواستم اينها را بگويم اما شما آغاز کرديد لازم بود اين نکات را بگويم.

روحاني درباره موضوع نقدينگي گفت: در مسأله نقدينگي مهمترين مسأله موضوع تورم است که بايد مراقبت کنيم تورم افزايش نيابد.

روحاني در سخنان جمع‌بندي خود اظهار داشت: بنده برخي از نکات را مايل نيستم مطرح کنم اما خب مجبورم به مردم شريف ايران اعلام کنم من اگر پرونده سال 84 آقاي قاليباف که دست من بود و نگذاشتند منتشر شود و با برخي‌ها در دبيرخانه دعوا کردم که موقع انتخابات نبايد از اين موضوع هيچ کس مطلع شود و من اگر آن مردانگي را نکرده بودم شما الان اينجا ننشسته بوديد. آقاي قاليباف شما که طرحت هميشه لوله کردن بودن، شما هر وقت به دبيرخانه مي‌آمدي مي‌گفتي بگذاريد من اين دانشجويان را ظرف دو سال لوله مي‌کنم، من اگر جلوي شما نايستاده بوديم همه دانشگاه‌هاي ما الان پر لوله بودند، آقاي قاليباف شما نمي‌خواهد راجع به املاک و اموال مردم صحبت کنيد و بگوييد، ما که همه  اموال خود را به قوه قضاييه داده‌ايم، شما مي‌بايستي طبق قانون ليست اموالت را به قوه قضاييه مي‌دادي چرا نداده‌اي؟ الان آمده‌ايد اينجا و رياکاري مي‌کنيد.

وي تأکيد کرد: بنده اگر در تهران هر زماني يک خانه اگر بيشتر داشتم مال شما و اکنون هم اگر يک خانه بيشتر دارم مال شما و اگر جايي تخلف شده شما برويد شکايت کنيد و دنبال کنيد و آن زميني را شما مي‌دانيد که چه بوده و خبر داريد و الان داريد به گونه‌اي ديگر مطرح مي‌کنيد، شما اگر براي زمين خيلي ناراحت هستيد به طرقبه هم رسيدگي کنيد و ببينيد بستگان شما آنجا چه کار کرده‌اند. 

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بيان کرد: نکته‌اي هم بنده براي آقاي رئيسي دارم، آقاي رئيسي شما راجع به بنده هر چه مي‌خواهيد بگوييد هر تهمتي هم مي‌خواهيد بزنيد آزاديد به هر حال شما قاضي هستيد و دست شما باز است و همه کار مي‌توانيد بکنيد، دادستان روحانيت هم هستيد مي‌توانيد همه علما را دستگير کنيد و بايد پرسيد که علما چه از شما کشيده‌اند اما يک چيز از شما تقاضا دارم خواهش مي‌‌کنم امام رضا (ع) را براي مردم بگذاريد، امام رضا (ع) تو را به خدا جناحي نکنيد، امام رضا (ع) را حزبي نکنيد امام رضا افتخار همه ايرانيان است، امام رضا افتخار همه شيعيان و مسلمانان است. اگر نبات و پارچه سبز مي‌خواهيد به روستاها بفرستيد اينها را بگذاريد براي بعد از انتخابات، اکنون جلويشان را بگيريد.

روحاني ادامه داد: آقاي رئيسي آنهايي که با اتوبوس از شهرها براي شما جمعيت مي‌آورند بپرس، اين نهادهاي به اصطلاح انقلابي و امنيتي که اين آدمها را مي‌آورند بپرسيد که پولش را از کجا مي‌آورند و دارند از پول بيت‌المال اين کارها را مي‌کنند، شما که قاضي هستيد بايد برخورد کنيد و چرا برخورد نمي‌کنيد. 

وي خطاب به ملت ايران، گفت: مردم عزيز ايران ما با يکديگر 4 سال پيش عهدي بستيم، با هم در آن عهد جلو رفتيم، ما در برابر تحريم‌ها ايستادگي کرديم و تحريم را شکانديم، ما آن بهانه‌اي که مي‌توانست هر روز براي ما جنگ درست کند يعني PMD که بهانه جنگ بود آن بهانه را از بين برديم.

*عهد بستيم که از رکود خارج شده و به رشد اقتصادي برسيم که رسيديم  

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، تأکيد کرد: بنده اکنون به ملت ايران مي‌ گويم که آمادگي دارم در 4 سال بعد غير از تحريم‌هاي هسته‌اي که در اين 4 سال برداشم مابقي تحريم‌هاي ملت ايران را هم به خوبي و با قدرت بردارم و عزت و منفعت ايران را به ملت ايران برگردانم. 

روحاني افزود، ملت ايران ما با يکديگر عهد بستيم که از رکود خارج شده و به رشد اقتصادي برسيم که رسيديم و اين مسير را ادامه خواهيم داد، ما با يکديگر تعهد کرديم که بتوانيم تورم را کاهش داده و تک رقمي کنيم که اين کار را انجام داديم.

وي خطاب به کشاورزان،‌گفت: کشاورزان ايران ما با يکديگر تعهد کرده بوديم در گندم خودکفا شويم که شديم، 21 ميليون تن مواد غذايي اضافي را شما توليد کرديد و ما به اين عهد و راهمان ادامه مي‌دهيم، ما آب‌هاي مرزي را به سرزمينمان برگردانديم و امسال پاييز مردم غرب کشور با اين آب زراعت خواهند کرد،ما براي کنترل آب‌هاي مرزي و نجات کشور از خشکسالي با هم قدم برمي‌داريم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، يادآور شد: مردم ما با يکديگر توانستيم کاري کنيم که جلوي خشک شدن درياچه اروميه را بگيريم اگر کار دولت يازدهم نبود امروز درياچه اروميه به طور کامل خشک شده بود و يک طوفان مي‌تواند 14 ميليون نفر از مردم را در غرب کشور تحت تأثير قرار دهد. 

روحاني خاطرنشان کرد: مردم بنده به شما وعده دادم که به ايثارگران و خانواده‌هاي معظم شهدا توجه بيشتر کنم که در اين دولت مطالبات باقيمانده خانواده‌هاي ايثارگران از سال 76 تا 94 را پرداخت کرديم.

وي در خاتمه گفت: با ملت ايران اين جمله را مي‌گويم که عهد من با شما راستگويي، صداقت و کار با يکديگر است.

 

ميرسليم: آقاي جهانگيري! برنامه شما براي مشکل قاچاق چيست؟/ در اين 4 سال چه تمهيداتي براي قاچاق انديشيده‌ايد؟

سيد مصطفي ميرسليم کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در مناظره سوم که با حضور ديگر کانديداها و با موضوع اقتصادي در صداوسيما برگزار شد، در نقد اظهارات اسحاق جهانگيري ديگر نامزد انتخابات با بيان اينکه جنابعالي که به آقاي رئيسي به خاطر برنامه‌اش اعتراض مي‌کنيد، خودتان محل سوال هستيد،‌ تصريح کرد: اول شما برنامه‌ات را اعلام بکن و بعد از ديگران ايراد بگير. نه اينکه به ديگران ايراد بگيريد که برنامه ندارند. لطف بفرماييد در 5 دقيقه بعدي برنامه خودتان را اعلام کنيد.

وي افزود: موضوع 12 ميليارد دلار قاچاق، موضوع سبکي نيست که شما از آن عبور مي‌کنيد،. فرض مي‌کنيم اين رقم درست باشد. بفرماييد که چه خسارتي به کشور تحميل کرده و چه بلايي در کشور ايجاد کرده است؟ بفرماييد چرا در اوايل سال جاري مسئولان گمرک متوجه مي‌شود که وسايلي وجود دارد که مي‌شود به وسيله آنها تشخيص داد که قاچاق چگونه انجام مي‌گيرد. در اين 4 سال خواب بوديد؟ حواستان جمع نبود که قاچاق چگونه انجام مي‌گيرد و الان متوجه شده‌ايد که قاچاق چگونه انجام مي‌شود؟ اين چه دقت نظري است که شما داريد.

ميرسليم با بيان اينکه 4 سال آزگار قاچاق، کشور را بيچاره کرده است، گفت: قاچاق، آثار وحشتناکي از خود به جا گذاشته و حالا مي‌فرماييد که ديگران برنامه بدهند؟ خود شما بگوييد که چه برنامه‌اي داشتيد تا اين اتفاق نيفتد؟

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: شما براي ردگيري مالي چه راه حلي پيشنهاد مي‌دهيد و چگونه مي‌خواهيد قاچاق را پيگيري کنيد؟ در دولت شما چگونه رهگيري مالي انجام خواهد گرفت و چقدر به درست بودن 12 ميليارد اعتماد داريد و چگونه مي‌خواهيد کالا را رهگيري کنيد.

در ادامه اين مناظره، ميرسليم در پاسخ به اين سوال مجري که برنامه شما براي افزايش صادرات، جلوگيري از خام فروشي و کاهش وابستگي بودجه کشور به درآمدهاي نفتي چيست، اظهار داشت: برنامه بسيار مهمي که در چارچوب اقتصاد مقاومتي طراحي شده اين است که ما به نفت به عنوان يک ماده خامي که مي‌تواند توليد کننده مواد مياني و محصولات نهايي با ارزش افزوده بالا باشد نگاه مي‌کنيم.

وي افزود: بنابراين خام فروشي نفت بايد تحت الشعاع استفاده از نفت قرار بگيرد؛ آن هم براي تامين کالاهاي مياني و کالاهاي اساسي کشور.

ميرسليم با بيان اينکه با توجه به ارزش افزوده‌‌اي که کالاهاي مياني و اساسي دارند استفاده بهينه و درست از نفت ما را وادار نمي‌کند که مخازن نفتي خودمان را به طور غير صيانتي استحصال کنيم، خاطرنشان کرد: اين مساله خود موجب افزايش طول عمر استفاده از اين منابع نفتي کشور  خواهد شد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاکيد کرد: روشي که دولت اتخاذ کرده و به آن افتخار نيز مي‌کند که توانسته خام فروشي را از يک ميليون بشکه در روز به 2.5 ميليون بشکه برساند روشي است که برخلاف سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي است و ابداً جاي افتخار ندارد. اين نحوه خام فروشي موجب مي‌شود که ما بيشتر وابسته به خارج شويم. اي کاش مي‌توانستيم درآمدهاي حاصل از نفت را در کشورمان به راحتي مورد استفاده قرار دهيم و مجبور نمي‌شديم در بانک‌هاي خارجي ذخيره کنيم و ناچار شويم از کالاهايي استفاده کنيم که موجب کاهش امکان توليد در کشور و فشار آمدن به جوانانمان در زمينه اشتغال شود.

ميرسليم افزود: توسعه صادرات نيازمند مقررات گمرکي است و بايد توجه کنيم که تسهيل صادرات بايد به گونه‌اي باشد که مانع تقويت صدور کالاهاي ما و گسترش آنها در کشورهاي هدف ما بشود.

وي افزود: در حال حاضر تعرفه‌ها به گونه‌اي تنظيم شده است که برخي از کالاهايي که ما صادر مي‌کنيم با توجه به مناسباتي که با کشورهاي همسايه داريم باعث مي‌شود که سود آن را کشوري که وارد کننده کالا است ببرد و بتواند غيرمستقيم به کشوري مثل عراق که در همسايگي ما قرار گرفته صادر کند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان کرد: اين نحوه صادرات به شکلي نيست که بتواند ما را در جهت صادرات تقويت کند. بنابراين بايد صادرات مورد تشويق قرار گيرد و به گونه‌اي باشد که ما بتوانيم جبران برخي از مشکلات توليد در کشور را که گران تمام مي‌شود بکنيم.

وي افزود: از موارد مهمي که بايد به آن دقت کرد اين است که دولت بايد حتماً براي افزايش کيفيت و رقابت‌پذيري کالاها تشويق کننده باشد. از برنامه‌هاي مهم ما اين خواهد بود که توليدکنندگان را به تحقيقات در زمينه کيفيت و توليد کالاهاي رقابت‌پذير تشويق کنيم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در ادامه اين مناظره و در پاسخ به نقدهاي رقباي انتخاباتي خود با تاکيد بر تمرکز مناظره بر روي بحث صادرات، خطاب به روحاني و جهانگيري خاطرنشان کرد: قرار ما بر اين نبود که افزايش صادرات نفت خام داشته باشيم اينکه مي‌فرماييد، «مخازن مشترک» بله،‌من هم متوجه آن هستم و هفته پيش نيز عرض کردم که سستي ما در سياست خارجي که ابداً نخواستيم با کشورهايي مثل عراق و قطر مذاکره کنيم که چرا بايد مخازن مشترک را چرا بايد به نفع کساني که بدخواه ما هستند استخراج کنيم.

وي با انتقاد از اينکه شما اين را تعبير به استفاده از مخازن مشترک مي‌کنيد و آن را به فرماندهي متصل مي‌کنيد، تصريح کرد: اين چه فرماندهي است؟ اين سستي است آقاي جهانگيري! فرماندهي اين است که ما بدانيم چگونه مي‌توانيم با همسايگان‌مان کار کنيم و به آنها بفهمانيم که به نفع هر دوي ما است که مخازن را به صورت صيانتي استخراج کنيم و اين فرماندهي درست است نه زودتر خالي کردن مخازن.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه اصل صادرات ما به اين برمي‌گردد که مواد خام را صادر کرده‌ايم، خاطرنشان کرد: ما به جاي اينکه خودمان را به صادرات به چند کشور محدود کنيم طبق آن کاري که دولت فعلي انجام مي‌دهد بايد صادرات را گسترش دهيم کما اينکه قرارمان نيز همين بوده است. دوم نيز اينکه بايد براي توسعه صادرات برنامه‌ريزي عمومي داشته باشيم چون اکنون صادرکنندگان مانده‌اند و نمي‌دانند چه کار بايد انجام دهند بايد قاعده و مبنايي برايشان گذاشت که تکليفشان روشن شود.

وي افزود: دولت هر سال مقررات واردات و صادرات را تغيير مي‌دهد در حالي که بايد ثباتي به وجود بيايد تا صادرات و واردات به درستي انجام شود.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خطاب به روحاني و جهانگيري با طرح اين سوال که آيا از برجامي که اينقدر سنگش را به سينه مي‌زنيد درست به نفع بازرگاني خارجي استفاده کرده‌ايد، خاطرنشان کرد: دليلش نيز اين است که شما هيچ کاري انجام نداده‌ايد ما از فرصت استفاده خواهيم کرد تا از همان چيزي که در برجام وجود دارد به نفع صادرات خارجي استفاده کنيم.

ميرسليم افزود: چرا از زمينه‌هايي که به کشورمان برمي‌گردد و مزيت نسبي ما است و مي‌توانيم با عبور دادن کالا و استفاده از راه‌آهن و ترابري دريايي و زميني استفاده کنيم چرا مورد استفاده قرار نمي‌گيرد و چرا دولت فعلي برنامه‌اي براي آن نداشته است ما برايش برنامه خواهيم داشت. 

وي در عين حال خاطرنشان کرد: من اگر به موضوع خام فروشي اشاره مي‌کنم دليلش اين است که مي‌دانم نيازي نيست که اين همه نفت‌مان را استخراج کنيم و اگر يک دهم آن در پتروشيمي استفاده شود، فقط 5 درصد از خوراک نفتي کشور صرف آن خواهد شد.

ميرسليم با بيان اينکه براي توليدات پايين‌دستي هيچ کاري نکرده‌ايد و حلقه‌هاي ناقص‌تان نيز برقرار است، خاطرنشان کرد: همين الان هم صنعت کشور مي‌خواهد استفاده کند نمي‌تواند چون بايد حلقه مياني را از هند وارد کند. به جاي تکميل آن فقط آمديد و گفتيد ما افزايش توليد داده‌ايم در حالي که هيچ فايده‌اي ندارد.

وي با بيان اينکه برخي محصولات پتروشيمي دهها برابر از فروش نفت خام ارزش افزوده دارد، گفت: از ترس اينکه عراقي‌ها و قطري‌ها خالي کنند ما نيز اين منابع را خالي کرديم پس عقلمان کجا رفته است، سياست خارجي صحيح اين بود که شما مي‌نشستيد مذاکره مي‌کرديد و منافع مشترک را با هم تامين مي‌کرديد نه اينکه مخازن مشترک را زودتر خالي کنيد.

ميرسليم ادامه داد: بايد برنامه‌ريزي‌مان اينگونه باشد که به سراغ بهبود کيفيت برويم و فناوري‌هاي جديد را استفاده کنيم اگر مي‌خواهيد به صادرات بهتر دسترسي داشته باشيد بايد در اين زمينه کار کنيد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه بايد از قراردادهاي استعماري چون IPC بايد خودداري شود، تصريح کرد: اين قرارداد به نفع ما نيست و به ما خسارت مي‌زند. محصولاتي که ما توليد مي‌کنيم متاسفانه با محصولات خارجي کيفيتش ضعيف‌تر است و بايد سعي کنيم کيفيت‌بالاتر باشد و کيفيت بالاتري را توليد کنيم و الا صادرات جايگاهي نخواهد داشت.

ميرسليم در ادامه مناظره و در انتقاد نسبت به اظهارات حسن روحاني با بيان اينکه بانکداري يکي از نقاط ضعف دولت است، گفت: لااقل برنامه‌اي براي اصلاح آن ارائه دهيد.

وي خطاب به روحاني افزود: بايد در مساله بانکداري جدي باشيم با اين اختلاف‌هاي کلان که صورت گرفته است چگونه مي‌خواهيد برخورد کنيد. چون از بدهکاران اصلي کشور از نورچشمي‌هاي دولتي بودند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه برخي از دولتمردان دولت يازدهم در بانک‌ها شريک هستند تصريح کرد: چه کاري در اين مورد مي‌خواهيد انجام دهيد. بانکداري شما اکنون بانکداري رباخواري است در حالي که قرار بود بانکداري بدون ربا باشد و کلاه شرعي برايش درست کرده‌اند و رباخواري مي‌کنند و مراجع ممنوع کرده‌اند ولي شما گوش نمي‌کنيد و روز به روز بدتر مي‌شود. با اين قضيه بايد جدي باشيد.

وي با طرح اين سوال که چگونه مي‌خواهيد با غارتگراني که منابع ملي را برده‌اند برخورد کنيد خاطرنشان کرد: اين بدهکاراني که شما داريد و کارخانه‌هايي که ورشکسته شده‌اند و نتوانسته‌اند اقساط را پرداخت کنند و از آن طرف بهره ياد مردم داده‌ايد و بانک ‌ها را به ورشکستگي رانده‌ايد چه کار مي‌خواهيد بکنيد.

وي افزود: بانک صادرات،‌بانک ملت و تجارت همه گرفتار هستند و اگر مردم متوجه اين گرفتاري‌ها شوند سلب اعتماد خواهد شد و شما چه کار مي‌خواهيد با اين مساله بکنيد بايد مقداري جدي‌تر برخورد کرد و گرنه مشکلات حل نمي‌شود و به جايي نمي‌رسيم.

ميرسليم با انتقاد از اينکه براي پرداخت وام‌‌هاي کوچک مصوبات زيادي براي مردم تصويب مي‌شود ولي وام‌هاي بزرگ راحت به افراد متعلق مي‌گيرد، خاطرنشان کرد: دليلش اين است که درونش زد و بند است در حالي که راه درستي نيست و اينها اصلاحات مي‌خواهد اينکه به کشاورز روستايي بگوييد از شهر يک وثيقه پيدا کن و برايم بياور آيا درست است.

وي با تاکيد بر اينکه اين شيوه‌ها ما را به جايي نخواهد رساند، تصريح کرد: اگر مي‌خواهيد اصلاح کنيد بفرماييد چه کار مي‌خواهيد انجام دهيد شما روي روند قبلي کارمزد بانکي ايستاده‌ايد و تورم را زير 10 درصد کشانده‌ايد اينها تناقض است و نمي‌شود تورم زير 10 درصد باشد و قبول کنيد که بهره بانکي‌تان 18 درصد باشد. اين تناقض را چگونه مي‌خواهيد حل کنيد و خودتان ذي‌نفع هستيد.

ميرسليم در ادامه و در نقد اظهارات هاشمي‌‌طبا با طرح اين پرسش که علت واقعي خوابيدن صنعت و توليد کشور چيست خاطرنشان کرد: به فرماييد با توجه به موضوع رکود دولت آمده تورم را محاسبه کند و گرفتار رکود شده است. 70 درصد شهرک‌هاي صنعتي خوابيده‌اند و چه کار مي‌خواهيد در اين زمينه انجام دهيد. چگونه مي‌خواهيد توليد را سرپا کنيد و من متوجه آن چيزي که شما فرموديد نشدم و بگوييد راه حل‌تان چيست.

وي افزود: آيا راه حل واردات بي‌رويه را چه چيزي مي‌دانيد چون در دولت فعلي بيشتر از دولت قبل واردات از چين انجام مي‌شود. همچنين از کشور ترکيه نيز بيشتر از دولت قبل جنس وارد مي‌کنيم و اين واردات باعث خوابيدن توليد شده است.

ميرسليم با بيان اينکه دولت شما چه عرضه‌اي مي‌خواهد در برخورد با واردات بي‌رويه انجام دهد افزود: شما موضوع بهره‌وري را ذکر نکرديد و شما با اين بهره‌وري ضعيف چه کار مي‌خواهيد انجام دهيد. دوستان درمورد سرمايه‌گذاري خارجي صحبت مي‌کنند در حالي که به همين سرمايه‌گذاري که راکد خوابيده است نمي‌پردازند. سرمايه‌گذاري داخلي که تضمينش بهتر است و مي‌توانيم انجام دهيم را به فکرش نيستند و مي‌گويند برجام بايد درست شود که در سايه آن بايد بتوانيم محصولات خارجي وارد کنيم.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه شما با اين تعاوني چه کار مي‌خواهيد کنيد گفت: تعاوني در کشور خوابيده در حالي که در قانون اساسي اول تعاوني بعد بخش خصوصي و بعد بخش دولتي ذکر شده است. 85 درصد توليد شما دولتي است و چگونه مي‌خواهيد قانون اصل 44 را اجرا کنيد. کاري که دولت فعلي نتوانست و اصلا موفق نبود و شکست خورد و هيچ کاري نيز نکرد و فقط ادعا کرده که دولت قبلي نتوانسته در حالي که خودش نيز نتوانست انجام دهد.

همچنين در ادامه مناظره انتخاباتي، ميرسليم در پاسخ به اظهارات رئيسي با بيان اينکه درآمد يارانه‌ها به طور ساليانه 80 هزار ميليارد تومان است گفت: در دولت قبلي و در دولت فعلي حدود 35 هزار ميليارد تومان را تقديم ملت مي‌کردو سوال من درمورد مابقي اين مبلغ است. هنر آقايان فقط اين بوده که مثل دولت قبلي پول را مستقيما به مردم داده‌اند و توليد انگار نه انگار.

وي افزود: آقاي نعمت‌زاده مي‌گويد من فقط سه درصد براي توليد دريافت کردم در حالي که بايد 30 درصد دريافت مي‌کردم و شما نيز مي‌خواهيد چنين کاري انجام دهيد. اگر توليد درست شود و مردم کالاهاي اساسي به وفور در اختيارشان باشد و قيمت‌ها درست شود منافع‌اش بسيار بيشتر از اين است که پول را همينطوري به آنها بدهيد.

ميرسليم افزود: به جهانگيري در جلسه مجمع گفتم که بياييد فکر کنيد که از اين مبلغ درست استفاده کنيم و آيا براي رأي آوردن فقط بايد همينطور بين مردم پخش کنيم. بايد با مردم صادق باشيم و بگوييم براي توليد نداده‌ايم و نتوانستيم به دلايلي بدهيم هر چند مي‌شد داد و براي خدمت به توليد ملت بايد مي‌دادند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه نبايد اينطور باشد که شب انتخابات 5 هزار ميليارد تومان پول بدهند خاطرنشان کرد: اين راهش نيست و بايد اينها را طبق برنامه و اصول انجام داد و بايد فارغ‌ از برخوردهاي سياسي شب انتخاباتي انجام داد گفت توريسم خسارت خورده و نتيجه آن را مي‌بينيم که رکود و بيکاري است و کارخانه‌ها ورشکسته شده‌اند. اينها را چطور مي‌توانيد حل کنيد و فقط به اين نپردازيد که ما به فقرا يارانه خواهيم داد  هرچند خوب است و بايد داد ولي براي بقيه چه مي‌خواهيد انجام دهيد.

ميرسليم در پاسخ به اظهارات محمدباقر قاليباف با بيان اينکه ما دوازده سال از اهداف چشم‌انداز عقب مانده‌ايم، خاطرنشان کرد: بگوييد در هشت سال چه کاري مي‌خواهيد انجام دهيد؟ به نظرم بايد به دو نکته توجه کنيد اول اينکه اگر ما مماشات کنيم و اصل 44 را مثل دولت يازدهم اجرا نکنيم به هيچ جايي نخواهيم رسيد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: 15 سال يک شرکت خوابيده بود و من به آقاي جهانگيري گفتم تکليف اين شرکت را مشخص کن چون متعلق به سازمان گسترش بوده و بايد به بخش خصوصي واگذار مي‌شد و بايد اصلاح کنيد چون ابلاغيه آمده است. يکسال دولت بحث و جدل کرد و چيزي نيز از درونش درنيامد. آيا با اين وضع کار پيش مي‌رود دولت به چه حقي موتور فروشي مي‌کند و بايد دولت کار خود را انجام دهد. يکسال وقت تلف کردند.

وي با بيان اينکه بايد دقت کنيم چون اصل 44 را پياده نکنيم به جايي نمي‌رسيم گفت: همينطور شرکت دولتي را به خصولتي تبديل کردند و وقتي پشتش را نگاه مي‌کني مي‌بيني فلان کس است و به صراحت مي‌گويم با چنين وضعي به اهداف چشم‌انداز نمي‌رسيم.

ميرسليم با اشاره به اقتصاد مقاومتي و هسته‌هاي دانش بنيان خاطرنشان کرد: ما زحمت کشيديم و خودروي برقي را خدمت آقاي روحاني برديم و ايشان سوار شدند و بعد انگار نه انگار و به حالش خودش رها کردند و اجازه واردات از ژاپن دادند آيا اين طرز کار کردن است و اينطور مي‌خواهيد به سند چشم‌انداز برسيد.

وي افزود: دولت اصلا نفهميد با اقتصاد مقاومتي چه بايد بکند و چه کاري با اصلا 44 انجام دهد.

ميرسليم با بيان اينکه چگونه مي‌خواهيد با  فساد اداري مقابله کنيد گفت: اگر  فساد اداري اصلاح نشود به جايي نمي‌رسيد و اگر فکري به حال عدم شفافيت نکنيد به جايي نخواهيد رسيد.

وئي تصريح کرد:‌ادعا مي‌کنند که دولت الکترونيک درست کردند و هيچ چيز شفافيت ندارد.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در بخش دوم اين مناظره و در پاسخ به اين سوال که برنامه دولت شما براي رشد کسب و کارهاي دانش بنيان و گسترش و تحکيم پيوست صنعت و دانشگاه چيست اظهار داشت: يکي از مسائل خيلي مهم براي رشد اين است که ما همکاري بين صنعت و دانشگاه را برقرار کنيم.

وي افزود: چيزي که من به ملت ايران عرض مي‌کنم مبتني بر تجربه خودم است ما با استفاده از جوانان مستعدي که در دانشگاه داريم هسته علمي را در صنعت ايجاد کرديم و نسبت به نيازي که در صنعت وجود داشت اقدام کرديم. بر مبناي تشخيص آن نياز مبادرت به طراحي کرديم و بعد از طراحي کار بومي‌سازي را انجام داديم و پس از آن موارد توليد انبوه شديم.

ميرسليم با بيان اينکه اين نمونه اقداماتي که در هسته اقدامات مقاومتي انجام گرفته است گفت: ما اين را در دانشگاه‌‌ها با کمک دانشجوياني ايجاد کرديم که آماده بودند با همکاري استادانشان در زمينه چاره‌جويي مسائلي که صنعت دارد فعال باشند.

وي ادامه داد: اين امکان وجود دارد مي‌توان به شکل مناسب بين دانشگاه برقرار کرده و چاره‌جويي مسائل اساسي را کرد و دولت نيز بايد از اينها پشتيباني کند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: دولت يازدهم فرصت لازم را پيدا نکرد و يا فرصت را سوزاند و به جاي اينکه اين هسته‌هايي را که ما تشکيل داديم تقويت کرده و از آنها به عنوان الگو استفاده کند همين فرمانده اقتصاد مقاومتي (جهانگيري) استفاده نکرد و کار را به جايي رساند که جواناني را که مي‌توانستيم از آنها استفاده کنيم از دست داديم. در حالي که مي‌توانستيم از آنها براي رشد صنعت کشور و تقويت آموزش‌ها دانشگاهي استفاده کنيم.

وي تصريح کرد: وقتي اين اقدامات انجام نگرفت جوانان ما تمايل پيدا مي‌کنند که به سمت خارج از کشور روند و در آنجا با حضور در شرکت‌هايي که رقيب ما هستند باعث افزايش فاصله بين ما و آنها شود.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در بخش پاياني اين مناظره و در زمان باقي مانده خود خطاب به ملت ايران، خاطرنشان کرد: من شخصاً ادعاي معجزه براي رفع مشکلات را ندارم مگر با ياري خود شما و با ادعاي داشتن برنامه‌اي مستقل و عزمي جزم براي باز کردن گره‌ها.

وي افزود: مهمترين مساله امروز کشور ما فساد است که آن هم فساد در دستگاه‌هاي اجرايي است و ساير مفاسد نيز ناشي از فساد دستگاه‌هاي اجرايي است.

وي با بيان اينکه من با رباخواري در دستگاه‌هاي اجرايي که باعث بيچارگي خانوادگي‌ کثيري شده است جنگ خواهيم کرد، تصريح کرد: مبارزه قاطع با فساد در دستگاه‌هاي اجرايي خواسته شما و مقام معظم رهبري است که از آن جز با انتخاب افرادي خود فسادستيز و پاکدست باشند ميسر نخواهد بود.

ميرسليم ادامه داد: دولت من،‌ دولت مردان کاسب نخواهد بود مهار تورم با ايجاد رونق اقتصادي و افزايش توليد کالا و خدمات هنر است.

وي با تاکيد بر اينکه دولت يازدهم با ايجاد رکود تورم را کاهش داده است که عين بي‌هنري است تصريح کرد: اين اقدام کمر مردم و اقتصاد را شکسته است.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خاطرنشان کرد: با شناختي که از دفاترمان در سراسر کشور داريم برنامه‌اي فوري براي توسعه بخش کشاورزي با توجه به وضعيت بحراني منابع آب کشور داريم. ما برنامه فوري نجات صنعت خودروسازي که موجب بحران اقتصادي و محيط زيستي و نارضايتي عمومي شده است و شايسته مردم نيست را داريم.

وي خاطرنشان کرد: رسيدگي فوري به وضعيت کارکنان دولت و کارگران که عده‌اي کثيري از آنها قراردادي هستند و تامين شغلي آنها ميسر نيست و گرفتاري مالي آنها را رنج مي‌دهد در برنامه ما است همچنين توجه به روستاييان و عشاير از اولويت‌هاي برنامه ما است.

ميرسليم در همين راستا خاطرنشان کرد: تامين مالي صنايع کوچک و متوسط که بخش عمده‌اي از صنايع ما را تشکيل مي‌دهد و ايجاد بازار صادراتي براي آنها جزو برنامه‌هاي اصلي است و ما برنامه‌اي دقيق براي ايجاد اشتغال نيروي جوان و تحصيل کرده‌ بر مبناي شرکت‌هاي دانش‌بنيان داريم و امروز مي‌خواهم سلام اين جوانان عزيز را در دانشگاه‌ها به خدمت همه نامزدها برسانم و بگويم آنها منتظر اجابت دعوت شما براي حضور در ميانشان هستند.

کانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پايان با بيان اينکه نکات تکميلي ديگر خود را در برنامه مستقيم با مردم خواهم گفت خاطرنشان کرد: اميدوارم با هماهنگي که بين افراد شايسته انتخاب شده دولت پاکدست وجود دارد بتوانيم از پس وظايف مهمي که به عهده ما براي خدمت به مردم و تعالي کشور و پيشرفت جمهوري اسلامي ايران برآييم.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg